Transportbedrijf te koop

Slaat je ondernemershart een slag over wanneer je ergens een transportbedrijf te koop ziet staan? Dan is een transportbedrijf kopen je hoogstwaarschijnlijk op het lijf geschreven! Durf daarom ook toe te geven aan deze ondernemersdroom. En start de zoektocht naar een geschikt transportbedrijf die voldoet aan al je eisen. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland brengen wij vraag én aanbod snel én doeltreffend bij elkaar. Start de zoektocht nú!

Zoektocht naar een transportbedrijf

Zodra je een transportbedrijf te koop wilt overnemen dien je na te gaan hoe de overnamemarkt eruit ziet. Hieruit blijkt dat de transportsector floreert bij een aantrekkende economie. Hierdoor kan het aantal overnames de komende jaren enorm stijgen. Het dreigende personeelstekort kan daarnaast zorgen voor zogeheten ‘capaciteitsovernames’. Goederenvervoer profiteert van de aantrekkende economie. Maar, doordat de kosten sneller stijgen dan de tarieven zullen bedrijven tóch efficiënter en productiever moeten worden om te profiteren.

Stroomt het ondernemersbloed je door de aderen? Maar, heb je geen zin óf tijd om zelf voor een eigen bedrijf starten te gaan? Dan ga je natuurlijk voor een transportbedrijf te koop! Vanuit ons ruime aanbod transportbedrijven vind je gemakkelijk hét transportbedrijf van je dromen. Het kopen van een transportbedrijf gaat beslist niet over één nacht ijs. Blijf daarom eenvoudig op de hoogte via onze nieuwsbrief, zoekservice óf plaats een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe transportbedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een transportbedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende transportbedrijf te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Verschillende soorten kopers

Zodra een transportbedrijf te koop staat zijn er verschillende kopers te herkennen. Hierbij is grofweg onderscheid te maken tussen interne- en externe kopers. Hieronder valt onder anderen een familiebedrijf- en opvolging. Onderstaand hebben wij alle mogelijke kopers voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Financiering transportbedrijf

Heb jij hét transportbedrijf van je dromen gevonden? Dan vormt de financiering doorgaans het laatste struikelblok voordat de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht afgerond zal worden. Waarom dit zo is? Dat komt doordat een bedrijfsovername financieren vaak niet (volledig) met eigen vermogen gefinancierd kan worden. Daarom moet in deze gevallen een bancair krediet, participatiemaatschappijen óf een informal investor uitkomst bieden. Ook kan de verkoper de kopende partij tegemoet komen door een achtergestelde lening te verstrekken óf door een earn-out regeling op te stellen.

Waarde transportbedrijf berekenen

Als een transportbedrijf te koop staat is het natuurlijk van belang om hier de waarde van te berekenen. Een gebrek aan informatie en cijfers zorgt er hiervoor dat je geen idee van de waarde van de onderneming hebt. Hierin verdiepen geeft je direct een basis voor het verkrijgen van een financiering. Ook vormt dit tegelijkertijd het fundament van de beslissing om de onderhandelingen te starten, of niet.

Het richten op winst gebruikelijk tijdens de waardebepaling? Doorgaans kan dit wel. Maar, wij achten dit niet verstandig! Zo heeft dit in de praktijk vaak weinig te maken met de ondernemingswaarde. Dit komt doordat het gaat over resultaten uit het verleden en dus géén garanties geeft voor de toekomst. Ook is winst eenvoudig te manipuleren, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Ontvang persoonlijk advies

Een bedrijfsovernameproces is natuurlijk een complex én intensief proces. Continu kom je voor de keuze te staan om zelf zaken te regelen. Of om een overnameadviseur in te schakelen. Bij bepaalde zaken kan het namelijk noodzakelijk zijn om een specialist in te schakelen.

En daarom stellen wij ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking. Laat je alleen met het (aller)beste bedrijfsovernameadvies adviseren tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen. En houdt in je achterhoofd dat een goede bedrijfsovernameadviseur altijd méér geld oplevert, dan hij kost.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Transportbedrijf kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Transportbedrijf verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer