Ervaringen van ondernemers

Binnen vier maanden was ik via Bedrijventekoop.nl in contact met de uiteindelijke koper

In 1991 is Maarten Bon begonnen met zijn onderneming actief in advisering en ondersteuning op het gebied van kwaliteit. In het begin vooral gericht op ISO certificering maar later ook VCA en milieu. Maarten is 67 jaar en vindt het tijd om rustig aan af te bouwen. Daarom heeft hij besloten om het klantenbestand over te dragen aan een koper zodat de klanten geholpen worden, als hij er zelf mee stopt. Naast deze onderneming is Maarten zo’n 12-13 jaar geleden ook gestart in de fusie en overname branche. Hij begeleidt de aan- of verkoop van ondernemingen. Daarom wist hij op het moment dat hij het KAM bureau wilde gaan verkopen wel welke stappen hij moest nemen.

Laagdrempelig platform waarvan wij met regelmaat kwalitatieve reacties voor onze proposities ontvangen

Diligence is een hands-on bedrijf met 11 ervaren specialisten met senioriteit actief op het gebied van begeleiding van bedrijfsoverdrachten. Zij ontzorgen de MKB ondernemer gedurende het gehele traject van het verkopen of kopen van een bedrijf. Daarbij maken zij afhankelijk van de wensen van de klant gebruik van Bedrijventekoop.nl. "Het is een mooie uitbreiding van ons zoekkanaal."

Voor de 2e keer succesvol verkocht via Bedrijventekoop.nl

Nadat we eerder een boekingsplatform in de recreatiebranche via Bedrijventekoop.nl verkocht hadden, was het voor ons online marketingconcept wat we wilden verkopen snel duidelijk dat we wederom gebruik wilden maken van dit platform.

Mijn bedrijf gekocht en weer verkocht via Bedrijventekoop.nl

Doordat de pensioengerechtigde leeftijd in zicht kwam, was het voor ondernemer in hart en nieren Fred Lange het moment om keuzes te maken. Hij besloot dat het tijd geworden was om het wat rustiger aan te gaan doen en bood daarom zijn bedrijf Infrasol aan via Bedrijventekoop.nl. Infrasol verkoopt sauna’s en infraroodcabines en levert desgewenst maatwerk producten op locatie.

Via Bedrijventekoop.nl kom ik met ervaren ondernemers in contact die graag kiezen voor franchise

Norbert Wegter is mede-eigenaar van 123wonen, een formule gericht op verhuurmakelaars en franchisegever van de makelaarsformule iQ Makelaars. Hij maakt inmiddels al jaren op rij gebruik van Bedrijventekoop.nl en wij vroegen hem naar zijn ervaringen.

Mijn kinderdagverblijf succesvol verkocht via Bedrijventekoop.nl

Na jarenlang met veel passie een kinderdagverblijf gerund te hebben in de binnenstad van Amsterdam, kwam in februari 2018 het besluit om het bedrijf te verkopen. De onderneemster heeft naast haar kinderdagverblijf nog enkele ondernemingen die haar aandacht nodig hebben en wenste wat meer vrije tijd te hebben. Na acht maanden heeft zij een koper gevonden via Bedrijventekoop.nl, waardoor zij zich kan gaan richten op haar tweede passie: het opleiden en ontwikkelen van pedagogisch medewerkers.

Al verschillende MBI kandidaten gevonden via Bedrijventekoop.nl

Molenkamp Bedrijfsadvies, gevestigd in Eindhoven, is een onafhankelijk adviesbureau dat adviseert en bemiddelt bij fusies en overnames van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De drijvende krachten achter het adviesbureau zijn Hans Vereijken en Theo van Dommelen, zij zijn al 25 jaar actief als zelfstandig adviseur.

Marktlink al jaren een tevreden intermediair

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij aan- en verkooptrajecten. Met 40 bedrijfsovernameadviseurs in dienst en 50 transacties per jaar zijn ze de grootste partij van Nederland op het gebied van overnameadvies. De organisatie werkt vanuit 4 vestigingen: 's-Hertogenbosch, Gouda, Deventer en Amsterdam. Marktlink richt zich op transacties vanaf een half miljoen tot 50 miljoen euro. Sinds 2003 maken zij als intermediair gebruik van Bedrijventekoop.nl.

Dankzij Bedrijventekoop.nl kunnen we nóg beter matchen

Dutch Dream begeleidt ondernemende managers bij het vinden van een passend bedrijf om over te nemen. Meike Mylius, matchcoördinator, maakt daarbij geregeld gebruik van Bedrijventekoop.nl. “Het platform is erg uitgebreid en toch heel overzichtelijk. Bovendien is snel te zien welke intermediair achter een bepaald profiel zit.”

Vrijwel dagelijks kwamen er reacties op mijn profiel

Na zo'n twintig jaar ondernemerschap hakte Gé Dievelaar de knoop door: zijn bedrijf Stitch-it ging in de verkoop. In december 2008 plaatste hij een profiel op Bedrijventekoop.nl en al in april 2009 gingen zijn bedrijf én personeel over naar de koper. Ik kreeg direct bijna dagelijks reacties op mijn profiel. Daardoor was er meteen actie en vond ik snel de juiste koper.

Prima Lay-out, uitstekende vindbaarheid

BusinessPartners begeleidt ondernemers bij fusies en overnames. Dat een dergelijk traject staat of valt met de match tussen partijen, is duidelijk. Daarom werkt de organisatie veelvuldig samen met Bedrijventekoop.nl. Pleun Bakker, directeur van BusinessPartners, is enthousiast. “Bedrijventekoop.nl is de best werkende bedrijvendatabank in Nederland.”

Ik had goede partners nodig

Veel ondernemers die te maken krijgen met bedrijfsoverdracht hebben behoefte aan deskundige begeleiding. Via Bedrijventekoop.nl kunnen ondernemers direct overnameadviseurs in de regio vinden. Voor de overnameadviseurs is het tevens een platform om onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Eén van de adviseurs die op het intermediairs-platform adverteert is Prior Fusie & Overnames BV. We spraken met oprichter en directeur Tony Veerman, en vroegen naar zijn ervaringen.

Bedrijventekoop.nl is de etalage voor onze verkoopportefeuille

Company Brokers begeleidt bedrijven naar een succesvolle overdracht. De organisatie bestaat uit 4 bedrijvenmakelaars, oftewel specialisten in bedrijfsovernames. Company Brokers opereert landelijk en richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen. De persoonlijke manier van werken en de daadkracht zijn belangrijke succesfactoren. Bedrijventekoop.nl speelt daarbij een belangrijke rol.

Een goed en duidelijk profiel vergroot de kans op succes

Een week na het plaatsen van een profiel op Bedrijventekoop.nl had Sijbe Bonsma al zo'n twaalf reacties in zijn mailbox. En uiteindelijk werden dat er zelfs vijftig. Kortom: genoeg gegadigden voor zijn assurantieportefeuille met de focus op pensioenen. Volgens Bonsma komt dat niet alleen door het aanbod, maar ook door de opzet van zijn profiel.

Veel serieuze reacties leiden tot snelle verkoop

Op Bedrijventekoop.nl staan talloze bedrijven die te koop aangeboden worden. Met een dergelijk profiel vergroten ondernemers die een bedrijf willen verkopen of kopen de kans op het vinden van een geschikte koper of verkoper. Ondernemer Arnoud de Kinderen vond zodoende binnen 4 maanden een koper voor zijn reproservice. Eind november 2012 vond de overdracht plaats.

Een ideaal middel voor landelijk bereik

RJC Overnameadviseurs B.V. is opgericht door Robert Compier en Ruud van der Jagt, beiden afkomstig uit de automotive branche. Beiden waren jarenlang actief binnen leidinggevende functies bij grote autobedrijven. De opgedane kennis en ervaring zetten de compagnons nu in voor andere ondernemers. In eerste instantie richtten zij zich op ondersteuning bij het behalen van meer rendement, later is dit uitgebreid naar begeleiding bij bedrijfsoverdrachten. Daarvoor doen zij regelmatig een beroep op Bedrijventekoop.nl.

Ik vond hier het bedrijf waar ik van droomde

Eind 2008 plaatste Marco de Wit uit Werkhoven een profiel op Bedrijventekoop.nl. “Te koop gevraagd: een autopoetsbedrijf in de omgeving van Utrecht.” Er meldden zich diverse verkopers, van wie één heel interessante. Sinds 1 april 2009 timmert Marco de Wit vol overgave aan de weg met zijn bedrijf in carcleaning en klein schadeherstel.

Vasthouden aan principes en aandacht voor nieuwe ontwikkelingen

Claassen,Moolenbeek&Partners, opgericht in 1983, is sinds 2002 als intermediair aangesloten bij Bedrijventekoop.nl. Het bureau biedt bedrijfskundig en bancair advies voor het midden- en kleinbedrijf. De bijna 100 partners werken vanuit 35 kantoren, verspreid over geheel Nederland.

Goed geholpen bij zoektocht naar business partners

Op het franchise-platform van Bedrijventekoop.nl bieden we een overzicht van de franchisemogelijkheden in Nederland. Eén van de organisaties die hier gebruik van maakt is Online-People. Een uitzend- en detacheringsbureau, payroll-organisatie en vacaturebank ineen dat zich richt op de flexbranche. Zonder vestigingen aan de straat. Online-People is online te vinden.