Terug naar het overzicht

Welke fases zijn er bij een bedrijfsoverdracht?

Je bent voornemens je bedrijf te verkopen of juist een bedrijf te kopen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar weet je hoe je te werk moet gaan? De truc is om het stap voor stap aan te pakken. Het is een proces van verschillende fases die logisch op elkaar aansluiten:
 

Voorafgaand aan een (ver)koopproces

1. Bewustwording en oriëntatie
2. Informatie verzamelen
 

Gedurende het traject

3. De voorbereiding
4. Zoeken en selecteren kandidaten
5. De onderhandelingen
6. De afronding
 

Na het sluiten van de deal

7. Overdracht en afscheid nemen (bij verkoop)
8. Start ondernemerschap en plannen uitvoeren (bij aankoop)
 
Regelmatig worden de eerste twee stappen overgeslagen en stort men zich onvoldoende voorbereid op de aankoop of verkoop van het bedrijf. Dat kan voortkomen uit enthousiasme, noodzaak of naïviteit; feit is dat een goede voorbereiding essentieel is voor het succesvol sluiten van een deal, ook om überhaupt tot een bedrijfsoverdracht te komen. Als ondernemer kan je veel zaken zelf oppakken. Op enig moment is het zeker van belang een overnameadviseur te betrekken. De adviseur zal samen met jou de koers bepalen en je bijstaan in de te maken keuzes en beslissingen. Bedrijventekoop.nl beschikt over een netwerk van gedegen adviseurs die je hier graag bij helpen. 
 

Whitepaper

Om je optimaal voor te bereiden op de te nemen stappen heeft Bedrijventekoop.nl een whitepaper Bedrijf verkopen – Alles wat je moet weten van A tot Z! geschreven. In dit gratis informatiedocument beschrijven we stap voor stap hoe het bedrijfsovernametraject in zijn werk gaat en geven we je een aantal praktische tips die je helpen bij de verkoop van je bedrijf. Download hem direct!