WAARDEBEPALING

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf en of u al kunt stoppen met werken? Doe de gratis check, dit kost u slechts 5 minuten!


Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf en of u al kunt stoppen met werken?

Welke ondernemer is nu niet benieuwd naar de waarde van zijn of haar bedrijf? Of u nu eigenaar bent van een eenmanszaak, VOF, BV of NV, met deze rekentool komt u het allemaal te weten!

Voor veel ondernemers vormt de waarde van het bedrijf (al dan niet in combinatie met onroerend goed in eigen beheer) het pensioen dan wel vormt dit zekerheid van het kunnen continueren van de huidige levensstijl. Om er zeker van te zijn dat de toekomstige wensen ingevuld kunnen worden is het van belang alle vermogensbestanddelen in kaart te brengen, waaronder de waarde van het bedrijf.

Er bestaan talloze manieren om de waarde van een bedrijf te berekenen, deze website gaat uit van de DCF-methode (discounted cash flow) oftewel het berekenen van de waarde op basis van toekomstige kasstromen.

Hoe werkt de rekenmodule?

U doorloopt de gratis module stapsgewijs. Eerst maakt u een keuze tussen eenmanszaak/ vof of B.V./N.V. Bij stap 2 vult u de witte cellen in. Veel informatie kunt u terugvinden in uw jaarrekening. U hoeft alleen de witte cellen in te vullen; de grijze cellen bevatten vaststaande formules. Stap 3 toont vervolgens de indicatieve waarde van uw bedrijf.

Rechten

De uitkomst van deze rekenmodule is een resultante van de ingevoerde gegevens en de onderliggende theoretische rekenkundige methodiek. Aan de uitkomsten van dit model kunt u geen rechten ontlenen. Internet B.V. accepteert geen enkele directe en/of indirecte aansprakelijkheid ten aanzien van het gebruik van dit rekenmodel of daaruit voortvloeiende schade.

Speciale december actie

Profiteer alleen in december en ontvang €50,- korting
bij plaatsing van een profiel

Meer informatie