WAARDEBEPALING

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Benieuwd naar de waarde van jouw bedrijf en of je al kunt stoppen met werken? Doe de gratis check, dit kost je slechts 5 minuten!


Benieuwd naar de waarde van jouw bedrijf en of je al kunt stoppen met werken?

Welke ondernemer is nu niet benieuwd naar de waarde van zijn of haar bedrijf? Of je nu eigenaar bent van een eenmanszaak, VOF of BV, met deze rekentool kom je het allemaal te weten!

Voor veel ondernemers vormt de waarde van het bedrijf (al dan niet in combinatie met onroerend goed in eigen beheer) het pensioen dan wel vormt dit zekerheid van het kunnen continueren van de huidige levensstijl. Om er zeker van te zijn dat de toekomstige wensen ingevuld kunnen worden is het van belang alle vermogensbestanddelen in kaart te brengen, waaronder de waarde van het bedrijf.

Er bestaan talloze manieren om de waarde van een bedrijf te berekenen, deze website gaat uit van de DCF-methode (discounted cash flow) oftewel het berekenen van de waarde op basis van toekomstige kasstromen.

Hoe werkt de rekenmodule?

Je doorloopt de gratis module stapsgewijs. Eerst maak je een keuze tussen eenmanszaak/VOF of BV. Bij stap 2 vul je de witte cellen in. Veel informatie kun je terugvinden in je jaarrekening. Je hoeft alleen de witte cellen in te vullen; de grijze cellen bevatten vaststaande formules. Stap 3 toont vervolgens de indicatieve waarde van jouw bedrijf.

Rechten

De uitkomst van deze rekenmodule is een resultante van de door jou ingevoerde gegevens en de onderliggende theoretische en rekenkundige methodiek. Aan de uitkomsten van dit model kun je geen rechten ontlenen. Internet BV accepteert geen enkele directe en/of indirecte aansprakelijkheid ten aanzien van het gebruik van dit rekenmodel of daaruit voortvloeiende schade.

Op zoek naar een waarderingsspecialist?

Olde Hartman Advies B.V.
Claassen, Moolenbeek & Partners Utrecht
Claassen, Moolenbeek & Partners - Arnhem
BusinessPartners B.V.
OvernameAdvies B.V.
Overname & Opvolging Regisseur
Dealmkrs
INretail
Adcorporate Noord-Nederland
Diligence
Finc Corporate Finance B.V.