Bedrijfsopvolging gezocht voor je bedrijf

Bedrijfsopvolging is iets waar iedere ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. Na jaren met hart en ziel te hebben gewerkt in je onderneming komt er een tijd dat het stokje overgedragen moet worden. Bedrijfsopvolging is helaas niet altijd aanwezig binnen het bedrijf of de familie. Er zal dan dus moeten worden gezocht naar bedrijfsopvolging door een externe partij. Voor de continuïteit van het bedrijf is het belangrijk dat je snel de juiste opvolger vindt. Daarnaast geldt de opbrengst van de verkoop van het bedrijf in veel gevallen als het zuurverdiende pensioen van de ondernemer. Met het oog hierop is het van belang dat er tijdig gezocht wordt naar bedrijfsopvolging voor je bedrijf.
 

Bedrijfsopvolging buiten je bedrijf

Wanneer bedrijfsopvolging wordt gezocht buiten het eigen bedrijf zijn er in principe twee mogelijke vormen:
  • Bedrijfsopvolging door middel van een Management Buy-in (MBI). Het bedrijf wordt overgenomen door één of meerdere personen die na de overname zelf de leiding overnemen.
  • Bedrijfsopvolging door middel van een strategische overname. Een ander bedrijf neemt de onderneming over en implementeert deze binnen de eigen onderneming. Het kan hierbij gaan om een directe concurrent die zijn marktpositie wil verbeteren, maar ook bijvoorbeeld een bedrijf dat door middel van overname een andere of aanverwante markt wil betreden.
 

Bedrijfsopvolging binnen je bedrijf

Wanneer bedrijfsopvolging wordt gezocht binnen het eigen bedrijf spreekt men van een Management Buy-out (MBO). De onderneming wordt overgenomen door een manager of andere werknemer binnen de eigen organisatie.
 
Naast een MBO is bedrijfopvolging binnen de eigen familie, wanneer mogelijk, de meest ideale oplossing. Zorg wel dat alles goed geregeld is rond de bedrijfsopvolging om problemen binnen de familie te voorkomen.

Bedrijfsopvolging gezocht

Wanneer niemand binnen de familie het bedrijf kan of wil overnemen en ook binnen de onderneming bevindt zich geen geschikte opvolger voor het bedrijf, dan is het tijd om op zoek te gaan naar bedrijfsopvolging buiten het bedrijf. 

Via Bedrijventekoop.nl kom je direct en snel in contact met potentiële opvolgers voor je onderneming. Middels het plaatsen van een anonieme advertentie kom je in beeld bij onze 80.000 maandelijkse bezoekers. Een advertentie maak je hier makkelijk en snel zelf aan.

Voordat we de advertentie online plaatsen nemen we eerst nog even telefonisch contact op om deze persoonlijk met je door te spreken. Zo kunnen we nog hulp bieden waar dat nodig is en zorgen we ervoor dat je advertentie zo goed mogelijk onder de aandacht wordt gebracht bij onze gebruikers.

Bij het plaatsen van een advertentie ontvang je tevens het boek: 'Bedrijf kopen, Bedrijf verkopen'. Dit boek belicht beide kanten van het overnameproces. Zo krijg je een helder en compleet beeld van de inhoud van het proces dat je te wachten staat. Een ideale voorbereiding op je bedrijfsopvolging!

Heb je vragen of wens je meer informatie te ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer informatie?
Angelique staat je graag te woord

Hoe wij je kunnen helpen bij het verkopen van je bedrijf?

Verkoopadvertentie

Plaats een verkoopadvertentie en kom snel en 100% anoniem in contact met geïnteresseerde partijen voor je bedrijf.

Start hier

Waardebepaling bedrijf

Benieuwd naar de waarde van je bedrijf? Vul dan onze gratis waardebepaling in!

Bereken de waarde

Te koop gevraagd

Snel in contact komen met partijen die op zoek zijn naar een bedrijf? Bekijk dan ons Te koop gevraagd overzicht.

Bekijk het overzicht

Bedrijfsovernamespecialist

Op zoek naar specialistisch en professionele begeleiding van het gehele overnameproces? Neem contact op met een overnamespecialist bij jou uit de regio.

Vind een specialist

Overnamestappenplan

Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een bedrijfsovername in een aantal handige stappen.

Bekijk hier