Sauna te koop

Giert het ondernemersbloed (ook) bij jou door de aderen? Combineer dit met een passie voor sauna, massage, beauty én horeca en je overstroomt van het enthousiasme als je ‘sauna te koop’ ziet staan! Wij helpen om vraag en aanbod van sauna’s snel én doeltreffend bij elkaar te brengen. Sinds 2002 zijn wij uitgegroeid tot hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland.

Sauna kopen

De wellness sector in Nederland is de afgelopen jaren fors aan het groeien. Volgens specialisten zal dit de komende jaren alleen nog maar toenemen doordat personen meer te besteden hebben én behoefte hebben aan ontspanning door de toenemende werkdruk. Combineer een sauna met andere activiteiten zoals een B&B, teamuitjes, bedrijf aan huis óf een beautysalon én ga samenwerkingen met zzp’ers aan.
 
Ons ruime aanbod van sauna’s zorgt ervoor dat je eenvoudig in contact komt met sauna’s die te koop staan. Verder kan je eenvoudig op de hoogte blijven van ons aanbod. Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief, meld je aan voor onze zoekservice én plaats een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe sauna's te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een sauna te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende sauna te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Bij een bedrijfsovername zijn zowel interne- als externe partijen te onderscheiden? Tot welke groep jij behoort? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet. Onderstaand zijn verschillende kopers weergegeven, met daarbij of zij interne- of externe kopers zijn.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Wat is de waarde van een sauna?

Een gebrek aan informatie en cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de ondernemingswaarde. Indien dit het geval is raden wij aan om je hierin te verdiepen én inzicht te verschaffen. Zo speelt dit een belangrijke rol bij het verkrijgen van financiering. Op basis van de waarde van de sauna kan vervolgens ook bepaald worden om de onderhandelingen te starten, óf niet.
 
Bij de bedrijfswaarde dient voornamelijk gericht te worden op factoren die inzicht geven in de toekomst van het bedrijf. Zo heeft het richten op de winst weinig te maken met de waarde van een onderneming. Dit geeft namelijk geen garantie voor de toekomst. Ook is dit makkelijk manipuleerbaar én kan het voorkomen dat je na de overname flink moet investeren voor dezelfde resultaten. Focus je dus op de kansen én het toekomstig rendement!

Bereken waarde
Bedrijf verkopen

Schakel adviseur in

Het kopen van een sauna is een complex aankoopproces. Daarom is het raadzaam om in zee te gaan met een bedrijfsovernameadviseur. Hierin is dit bij Bedrijventekoop.nl geheel vrijblijvend. Jij bepaalt. Geheel óf je er een inschakelt, én wanneer. Vind een specialist in de buurt en laat je ondersteunen tijdens de onderhandeling. 

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Sauna overname financieren

Bij het kopen van een sauna vormt de financiering vaak het laatste struikelblok. Nadat de onderhandelingen zijn afgerond, dien je namelijk ook over de benodigde financiële middelen te beschikken. Vaak is het eigen vermogen hier niet genoeg voor. En dient dit dus aangevuld te worden met bancair krediet, participatiemaatschappijen óf een informal investor.
 
Ook kan de verkopende partij een rol spelen én te hulp schieten. Zo kan hij een achtergestelde lening aanbieden. Of meewerken aan een earn-out regeling. Hiermee worden de kansen vergroot dat de financiering voor de sauna overname rondkomt.

Sauna verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer