Metaalbedrijf te koop

Veel ondernemers dromen jaren van een metaalbedrijf kopen. Zeker als je al enkele jaren in loondienst hebt gewerkt, kan het zo zijn dat je de stap naar het eigen ondernerschap wilt maken. En dus over te gaan tot een metaalbedrijf kopen. In die gevallen staat Bedrijventekoop.nl je maar al te graag bij. Met een breed aanbod van (ver)koopprofielen matchen wij vraag en aanbod van bedrijven. Sinds 2002 zijn wij dan ook uitgegroeid tot één van de grootste overnameplatformen. Naast metaalbedrijven bieden wij ook bedrijven aan die actief zijn ind e bouw, transport, industrie, groothandel, detailhandel of dienstverlening. Bekijk dan ook snel ons aanbod van bedrijven!

Start de zoektocht naar een metaalbedrijf

Als je voor een metaalbedrijf kopen gaat komt hier - als vanzelfsprekend - het nodige bij kijken. Het is dan ook belangrijk om goed na te gaan waar je de benodigde informatie vindt, wie je bij kan staan en hoe je het bedrijfsovernameproces in goede banen gaat leiden. Om je op weg te helpen hebben wij het boek "Bedrijf kopen?" gemaakt. Bestel dit gratis e-book om meer te weten te komen over zowel het aankoop- als verkooptraject. 

Een metaalbedrijf kopen begint natuurlijk bij het feit dat je een ander bedrijf wilt overnemen. Je dient dus helder te hebben wat voor bedrijf je precies wilt kopen. En waarom je überhaupt wilt gaan ondernemen. Ook is het dus verstandig om na te gaan over welke financële middelen je beschikt. Tijdens het overnameproces kan je namelijk veel zaken zelf oppakken. Maar, is het ook verstandig om tijdig een specialist in te schakelen. Naast de kennis, hebben zij een groot netwerk met mogelijkheden. Om de in contact te komen met de juiste perosnen, kan je eenvoudig een zoekprofiel aanmaken.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe metaalbedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een metaalbedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende metaalbedrijf te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Ga na wat voor koper je bent

Er zijn verschillende kopers te onderscheiden als je voor een metaalbedrijf kopen gaat. Breng duidelijk in kaart tot welke groep jij behoort. Doorgaans maken we onderscheid tussen zowel interne- als externe kopers. Hieronder hebben wij deze groepen uitgesplitst en toegelicht.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Hoe financier je een metaalbedrijf?

Metaalbedrijf van je dromen gevonden? Dan kan de financiering nog het (aller)laatste struikelblok vormen. En dus een definitieve overdracht in de weg staan. Hoe een bedrijfsovername financieren precies in z'n werk gaat is voor de meeste ondernemers ook onduidelijk. Het blijkt dat dit vaak niet volledig met eigen vermogen gefinancierd kan worden. Vreemd vermogen als bancair krediet, particaptiemaatschappijen en informal investors kunnen dus uitkomst bieden. Ook de verkopende partij kan hierbij helpen door een achtergestelde lening óf een earn-out regeling op te stellen.

Waarde metaalbedrijf berekenen

Gebrek aan informatie én cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een metaalbedrijf. Door hierin te verdiepen vergaar je uiteindelijk een betere basis om een financiering te krijgen. Tegelijkertijd vormt dit direct het fundament om te beslissen de onderhandelingen te starten, of niet.

Waar het richten op winst doorgaans als gebruikelijk wordt geacht. Blijkt dat dit in de praktijk niet verstandig is! Zo heeft dit weinig te maken met de daadwerkelijke ondernemingswaarde. Dit gaat namelijk over geboekte resultaten in het verleden die géén garanties geven voor de toekomst. Ook de winst is eenvoudig te manipuleren, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Ontvang persoonlijk advies

Een bedrijfsovernameproces is natuurlijk een complex én intensief proces. Continu kom je voor de keuze te staan om zelf zaken te regelen. Of om een overnameadviseur in te schakelen. Bij bepaalde zaken kan het namelijk noodzakelijk zijn om een specialist in te schakelen.

En daarom stellen wij ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking. Laat je alleen met het (aller)beste bedrijfsovernameadvies adviseren tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen. En houdt in je achterhoofd dat een goede bedrijfsovernameadviseur altijd méér geld oplevert bij een bedrijf overnemen, dan hij kost.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Metaalbedrijf kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Metaalbedrijf verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer