Winkel verkopen

Ben je eigenaar van een winkel en overweeg je deze te verkopen? Dan kan je bij ons terecht. Bedrijventekoop.nl is actief sinds 2002 en sindsdien uitgegroeid tot het grootste bedrijfsovernameplatform waar vraag naar en aanbod van bedrijven samenkomt. Diverse winkels en speciaalzaken zijn inmiddels succesvol verkocht. Via ons platform kom je in contact met ondernemers die een winkel willen kopen. Dat kunnen startende ondernemers zijn die hun droom waar willen maken en een winkel willen overnemen of juist bestaande ondernemers die met het overnemen van jouw winkel willen groeien. Op ons platform vind je een diversiteit aan kopers. We brengen ze graag met je in contact.

Start met je winkel verkopen

Wil je weten wat er komt kijken bij het verkopen van je winkel? Dan kan je nu gratis de whitepaper Bedrijf verkopen - Alles wat je moet weten van A tot Z! downloaden. In dit document worden alle stappen die je kan nemen in een bedrijfsovernametraject besproken. Zo ben je goed voorbereid op wat komen gaat en kan je zelf beslissen of je zelf gaat starten met de verkoop van je winkel of dat je een adviseur het traject laat begeleiden. In beide gevallen kan je bij ons terecht. Wij helpen je graag bij het plaatsen van een anonieme verkoopadvertentie of verwijzen je graag door naar een deskundige adviseur.

Plaats een profiel
Whitepaper Bedrijf verkopen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod én gevraagde bedrijven.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een winkel gevraagd wordt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchend winkel te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Welke transactievorm is van toepassing?

Nadat de bedrijfsovername financieren rond is dien je ook nog een juiste transactievorm te kiezen. Bij een winkel verkopen hangt de transactievorm af van de rechtsvorm van je onderneming. Zo is bij een eenmanszaak, maatschap of VOF altijd sprake van een activa-passivatransactie. Heeft je winkel echter een BV als rechtsvorm? Dan kom je voor de keuze te staan tussen een activa-passivatransactie én een aandelentransactie. Onderstaand hebben wij de (grootste) verschillen voor je op een rijtje gezet.
 
Activa-passivatransactie:
 • De losse bezittingen & schulden worden overgedragen aan de koper (activa & passiva)
 • Bij een BV wordt níet de rechtsvorm verkocht, maar slechts een aantal bezittingen én schulden
 • Na de verkoop blijft de overnamesom (plus eventueel niet-overgedragen activa/ passiva) achter in de BV
 • De aandelen blijven na de bedrijfsoverdracht nog steeds in handen van de verkopende partij
Aandelentransactie:
 • In dit geval blijft de verkoper eigenaar van de activa & passiva
 • De koper wordt nieuwe eigenaar van de BV, hierdoor een stuk eenvoudiger
 • Aandelen worden gewaardeerd, betaald én overgedragen
 • De vennootschappelijke aspecten zijn bij verkoop van aandelen inbegrepen

Wat is een winkel waard?

Benieuwd naar de waarde van je winkel? Bedrijventekoop.nl biedt een gratis tool aan waarin je na het invullen van een aantal financiële gegevens binnen 5 minuten de waarde van je onderneming weet. Je kan dit ook uitgebreid laten vaststellen door een waarderingsdeskundige zoals een register valuator of een bedrijfsovernameadviseur. Bedrijventekoop.nl brengt je graag in contact met een waarderingsdeskundige. Wil je het liever snel globaal weten; bereken dan zelf de waarde.

Bereken de waarde
Bedrijf verkopen

Ontvang hulp van een specialist

Een overnameadviseur begeleidt ondernemers bij de verkoop of aankoop van hun onderneming. Zij zetten hun kennis en ervaring in tijdens het volledige traject. Je kan ervoor kiezen een adviseur het gehele traject op te laten pakken of een gedeelte hiervan zoals alleen het bepalen van de waarde of het onderhandelingstraject. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van betrouwbare overnameadviseurs met wie we je graag in contact brengen. 

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Winkel verkopen: 5 praktische tips

Zodra je een winkel verkoopt bieden wij een vijftal gratis tips aan. Download onze gratis whitepaper voor een uitgebreide toelichting hierop.
 1. Begin tijdig
 2. Zorg voor een goede voorbereiding
 3. Doe wat je zelf kan doen, ook vooral zelf
 4. Schakel een derde partij in voor hulp op maat
 5. Bedenk wat je ná de verkoop gaat doen

Zelf je winkel verkopen

Kies je ervoor om zoveel mogelijk zelf op te pakken? Met ons pakket ‘Bedrijf verkopen’ ondersteunen we je hier optimaal bij. Middels een anonieme advertentie ga je actief op zoek naar potentiële kopers voor je winkel. We helpen je tevens met verschillende handige informatiedocumenten waarin we alle facetten van het overnameproces belichten en je van praktische tips en handvatten voorzien. Enkele onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Hoe om te gaan met potentiële kopers Hoe gaat het onderhandelingsproces in zijn werk Welke juridische en fiscale aspecten zijn er Naast de informatiedocumenten ontvang je ook alle benodigde procesdocumenten, zoals een blanco geheimhoudingsovereenkomst en een kandidatenformulier.

Winkel verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer