Sauna verkopen

Heb jij besloten dat het tijd is om je sauna te verkopen? Dan helpen wij je graag tijdens dit proces. Zo is het verkopen van een bedrijf geen alledaagse bezigheid. Begin op tijd én zorg voor een goede voorbereiding. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland begeleiden wij je graag hierin!

Start met de sauna verkoop

Een optimale voorbereiding is het halve werk, bij het verkopen van een sauna. En dat snappen wij vanuit onze jarenlange ervaring natuurlijk als geen ander. Daarom bieden wij een whitepaper aan waarin alle stappen worden beschreven. Van A tot Z. Dit gratis document boordevol nuttige informatie leidt je daarom ook stapsgewijs door het overnametraject heen.

Plaats een profiel
Whitepaper Bedrijf verkopen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod én gevraagde bedrijven.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een sauna gevraagd wordt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende sauna te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Transactievorm

De transactievorm bij de verkoop van je sauna hangt af van de rechtsvorm. Zo is bij een eenmanszaak, maatschap óf VOF altijd sprake van een activa-passivatransactie. Bij een sauna met BV als rechtsvorm kom je echter voor de keuze te staan tussen een activa-passivatransactie én een aandelentransactie. Het verschil?
 
  • Activa-passivatransactie: hierbij worden losse bezittingen (ook wel activa genoemd) én eventuele schulden (passiva) overgedragen aan de koper. In het geval van een BV wordt de rechtsvorm niet verkocht, maar worden (een aantal) bezittingen en schulden gekocht. Na verkoop blijft de overnamesom (én eventueel niet overgedragen activa/ passiva) achter in de BV. Hiervan zijn de aandelen in handen van de verkopende ondernemer.
  • Aandelentransactie: in dit geval blijft de verkoper eigenaar van activa en passiva. De koper wordt dus de nieuwe eigenaar van de BV, hierdoor verloopt de verkoop een stuk eenvoudiger én worden de aandelen gewaardeerd, betaald én overgedragen. Alle vennootschappelijke aspecten zijn bij de verkoop van aandelen inbegrepen.

Wat is jouw sauna waard?

Heb jij geen idee van de waarde van je sauna? Dan dienen de juiste cijfers én info naar boven gebracht te worden. Dit speelt namelijk een grote rol wanneer de verkoop aan de orde is. De uitkomst is namelijk een belangrijke schakel in het toekomstige financiële plaatje. In veel gevallen vormt de opbrengst namelijk het pensioen van de ondernemer. Daarom zorgt een tijdige waardering voor inzicht én kan je vanuit het waarderingsrapport ook enkele factoren optimaliseren waardoor de waarde van je sauna stijgt!

Bereken de waarde
Bedrijf verkopen

Ontvang advies op maat

Het verkopen van een sauna is geen alledaagse activiteit. Vaak is dit een gebeurtenis die slechts één keer in je leven plaatsvindt. En daarom is het dus des te meer van belang dat dit goed verloopt! In het complexe verkoopproces bepaal je zelf óf, én wanneer je een overnamespecialist inschakelt. Laat je bijvoorbeeld bijstaan tijdens de onderhandelingen. Hiermee voorkom je dat emoties de overhand nemen. Wij stellen daarom ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Praktische tips

Bij het verkopen van een sauna bieden wij je een vijftal praktische tips aan. Onderstaand zijn deze vereenvoudigd weergegeven. Voor een uitgebreide toelichting hierop kan je vrijblijvend onze whitepaper downloaden.

  1. Begin op tijd
  2. Bereid je goed voor
  3. Doe wat je zelf kan doen zelf
  4. Schakel een derde partij in voor specialistische begeleiding
  5. Bedenk dat je hierna gaat doen

Sauna verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer