Profiel nr. 72234

Participatie in makelaarskantoor in Zeeuws-Vlaanderen

06/09/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Ook interessant voor

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Om te kunnen voldoen aan de marktvraag en ook om bij de huidige eigenaar tijd vrij te maken voor andere uitdagingen en hobby’s is er ruimte ontstaan voor een participerend makelaar. Dat kan worden ingevuld door een ondernemende makelaar die de stap naar ondernemerschap wil zetten. Dat kan ook ingevuld worden door een strategische samenwerking met of overname door een makelaarskantoor dat vaste(re) voet aan de grond wil zetten in het mooie Zeeuws-Vlaanderen.

Het betreft hier een woningmakelaar, aangesloten bij de NVM en actief met aan- en verkoopopdrachten en naar verhouding veel taxaties in de regio. Een deel van de klantengroep komt uit België, op zoek naar een woning in het beter betaalbare Nederland.

Het kantoor heeft een goede naamsbekendheid en heeft in 42 jaar een stabiele marktpositie in de markt verworven. De huidige eigenaar is midden 40 en bindt graag een enthousiaste makelaar die de ambitie heeft om de omzet verder uit te bouwen.


Activiteiten van het bedrijf

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 500.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele, gezonde winstgevendheid. De omzet wordt met name behaald met aan- en verkoop van woonhuizen, terwijl de opbrengsten uit hoofde van taxaties gemiddeld rond 10% zijn.  

In het kantoor zijn enkele zeer kundige medewerkers werkzaam die de eigenaar ondersteunen.  De werkzaamheden vinden met name in een straal van 25 kilometer plaats. Het bedrijf is gevestigd in het centrum van een dorp en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid. 

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een makelaarskantoor dat op zoek is naar een uitbreiding van haar marktpositie of een makelaar die een positie van (mede-) aandeelhouder ambieert. Voor een kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.


Overig

Het betreft een aandelentransactie waarbij een nog nadere overeen te komen percentage wordt verkregen, met op termijn de mogelijkheid om de resterende aandelen te verwerven. Het huidige bedrijfspand wordt gehuurd, zodat er geen aankoop van onroerend goed behoeft plaats te vinden. 

Voor belangstellende kandidaten is een informatiememorandum beschikbaar. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kan deze beschikbaar gesteld worden.


Participatie in makelaarskantoor in Zeeuws-Vlaanderen
Regio
Zeeland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.