Profiel nr. 107583

Gerenommeerde en goed renderende woningmakelaardij

29/02/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft hier een zeer gerenommeerd makelaarskantoor dat sinds de 90’er jaren gevestigd is in Zuidwest Gelderland. Het is een kantoor met een hoge klanttevredenheid, hetgeen bevestigd wordt door een prachtige score op Funda.nl.

De onderneming heeft een prima naamsbekendheid in haar compacte werkgebied.


Activiteiten van het bedrijf

Activiteiten betreffen hoofdzakelijk de aan- en verkoop van particuliere woningen en appartementen in de bestaande bouw; een tiental jaren geleden heeft de huidige eigenaar de keuze gemaakt zich hierop te specialiseren doch uiteraard bestaat de mogelijkheid om de activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld taxeren, het bemiddelen bij verhuur of de verkoop van nieuwbouwprojecten weer op te pakken.


Onderscheidend vermogen

Sterke punten van het bedrijf;

De grote naamsbekendheid in een mooi afgebakend deel van de huizenmarkt maakt dat de inzet van marketingtools zeer doeltreffend kan zijn. Er zijn een paar generieke sitenamen geclaimd die van meerwaarde kunnen zijn en de naamgeving van het bedrijf leent zich ervoor deze aan te passen naar de wensen van de nieuwe eigenaar, zonder verlies van de herkenbaarheid en de eigen identiteit.
De continuiteit wordt mede geborgd door het grote aantal terugkerende klanten. Sinds de start van onderneming zijn meer dan 1.600 verkooptransacties succesvol afgerond.

Interessante propositie, hoge rentabiliteit;

Uiteraard beschikt de onderneming over de noodzakelijke certificeringen, de huidige makelaar is ingeschreven in een makelaarsregister en het kantoor is lid van een brancheorganisatie.
Over een reeks van jaren is de rentabiliteit zeer goed en bovengemiddeld voor de branche: na aftrek van het DGA-salaris bedraagt de bruto-winstmarge (voor belastingen) ongeveer 50% van de omzet. De onderneming is over te nemen vrijwel zonder vaste lasten, er staat geen personeel op de loonlijst, de huisvesting is flexibel opzegbaar en zeer betaalbaar.


Overig

Reden van verkoop, procedure;

De huidige ondernemer is zijn focus aan het verleggen naar de vastgoedbeleggingen en heeft de leeftijd om plaats te maken voor een bevlogen opvolger die bereid is het stokje over te nemen en de onderscheidende aanpak van dit kantoor voort te zetten. Eigenaar is onder voorwaarden bereid nog enige tijd parttime aan het kantoor verbonden te blijven.

Verkoper wenst 100% van de aandelen in de BV te verkopen. Voor een ondernemende makelaar (M/V) is dit de rijdende trein waar hij graag op wil stappen: een lopende portefeuille is voorhanden, een zeer grote naamsbekendheid direct vanaf jouw start, een constante stroom van warme leads die zich melden na een eerdere goede ervaring met de onderneming in de afgelopen jaren. Van nul tot honderd in enkele maanden!

Uitbouwmogelijkheden: uitbreiding van het dienstenpakket, verbeteren van de zichtbaarheid op de Social Media, verhogen van de inzet van digitale middelen etc.

Prima synergie valt te behalen uit de kruisbestuiving met bijvoorbeeld de verkoop van hypotheken en/of verzekeringen. 

Na het tekenen van een GHO is meer informatie beschikbaar en kan een persoonlijke kennismaking plaatsvinden. 


Gerenommeerde en goed renderende woningmakelaardij
Regio
Gelderland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.