Profile number 107583

Gerenommeerde en goed renderende woningmakelaardij ter overname.

29/02/2024 Date added

Located in

Gelderland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Real estate agents

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Het betreft hier een zeer gerenommeerd makelaarskantoor dat sinds de 90’er jaren gevestigd is in Zuidwest Gelderland. Het is een kantoor met een hoge klanttevredenheid, hetgeen bevestigd wordt door een prachtige score op Funda.nl. De onderneming heeft een prima naamsbekendheid in haar compacte werkgebied.


Company activities

Activiteiten betreffen hoofdzakelijk de aan- en verkoop van particuliere woningen en appartementen in de bestaande bouw; een tiental jaren geleden heeft de huidige eigenaar de keuze gemaakt zich hierop te specialiseren doch uiteraard bestaat de mogelijkheid om de activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld taxeren, het bemiddelen bij verhuur of de verkoop van nieuwbouwprojecten weer op te pakken.


Unique selling points

Sterke punten van het bedrijf:

De grote naamsbekendheid in een mooi afgebakend deel van de huizenmarkt maakt dat de inzet van marketingtools zeer doeltreffend kan zijn. Er zijn een paar generieke sitenamen geclaimd die van meerwaarde kunnen zijn en de naamgeving van het bedrijf leent zich ervoor deze aan te passen naar de wensen van de nieuwe eigenaar, zonder verlies van de herkenbaarheid en de eigen identiteit. De continuiteit wordt mede geborgd door het grote aantal terugkerende klanten. Sinds de start van onderneming zijn meer dan 1.600 verkooptransacties succesvol afgerond.

Interessante propositie, hoge rentabiliteit:

Uiteraard beschikt de onderneming over de noodzakelijke certificeringen, de huidige makelaar is ingeschreven in een makelaarsregister en het kantoor is lid van een brancheorganisatie. Over een reeks van jaren is de rentabiliteit zeer goed en bovengemiddeld voor de branche: na aftrek van het DGA-salaris bedraagt de bruto-winstmarge (voor bel


Other

Reden van verkoop, procedure:

De huidige ondernemer is zijn focus aan het verleggen naar de vastgoedbeleggingen en heeft de leeftijd om plaats te maken voor een bevlogen opvolger die bereid is het stokje over te nemen en de onderscheidende aanpak van dit kantoor voort te zetten. Eigenaar is onder voorwaarden bereid nog enige tijd parttime aan het kantoor verbonden te blijven.

Verkoper wenst 100% van de aandelen in de BV te verkopen. Voor een ondernemende makelaar (M/V) is dit de rijdende trein waar hij graag op wil stappen: een lopende portefeuille is voorhanden, een zeer grote naamsbekendheid direct vanaf jouw start, een constante stroom van warme leads die zich melden na een eerdere goede ervaring met de onderneming in de afgelopen jaren. Van nul tot honderd in enkele maanden!

Uitbouwmogelijkheden: uitbreiding van het dienstenpakket, verbeteren van de zichtbaarheid op de Social Media, verhogen van de inzet van digitale middelen etc.

Prima


Gerenommeerde en goed renderende woningmakelaardij ter overname.
Region
Gelderland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.