Profiel nr. 106360

Uniek online schoenenbedrijf in nichemarkt met internationale webshops

23/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Schoenendetailhandel

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: een online schoenenonderneming in luxe dames- en herenschoenen voor kleine en grote maten. Het bedrijf is in 1960 opgericht in Amsterdam en richt zich op een niche binnen de schoenenmarkt. Hierdoor is door de jaren heen een grote, vaste en zeer loyale klantenkring opgebouwd.

Door het grote aantal aanvragen vanuit Nederland en het buitenland is in 2001 een webshop ingericht die naast de fysieke winkel opereert. Deze is zo succesvol gebleken, dat enkele jaren geleden afscheid genomen is van de fysieke locatie.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming houdt zich bezig met het ontwerpen, (exclusief) laten produceren, importeren en verkopen van luxe dames en herenschoenen in kleine en grote maten. De schoenen worden aangeboden onder eigen merk en zijn uitgegroeid tot een begrip bij de doelgroep. Alles wordt geproduceerd in Europese fabrieken onder goede omstandigheden.

De verkoop vindt plaats vanuit een webshop voor de Nederlandse en Belgische markt en een internationale webshop van waaruit over de hele wereld verkocht wordt. Daarnaast vindt de verkoop plaats via verschillende marketplaces/ platforms.

De schoenen worden verstuurd vanuit een nieuwbouw bedrijfspand met een lage huur, waarbij ook een showroom aanwezig is voor klanten die toch graag willen passen. Het bedrijf beschikt over een klantenbestand van 22.000 adressen en ongeveer 8.000 (nationale en internationale) emailadressen. De klanten zijn zeer loyaal vanwege de matenrange.

Het bedrijfspand wordt momenteel gehuurd, maar door het online karakter van de onderneming kan de vestigingsplaats flexibel zijn.


Onderscheidend vermogen

In de 63 jaar dat het bedrijf bestaat is een uitgebreide, specifieke knowhow en ervaring opgebouwd met de fabricage en verkoop voor deze niches.   

Op productniveau onderscheidt het zich door het aanbod van stijlvolle en zakelijke schoenen in kleine en grote maten. Hierin is zowel nationaal als internationaal een goede naamsbekendheid opgebouwd, waardoor een grote klantenkring ontstaan is binnen de (internationale) zakenwereld van Singapore tot Los Angeles en van Australië tot Dubai. Hier is nog erg veel potentieel aanwezig, door bijvoorbeeld meer talen toe te voegen aan de webshop.

De webshops beschikken verder over zeer goede SEO-posities, waardoor zij organisch wereldwijd steevast in de top 3 van zoekresultaten verschijnen op diverse relevante zoekwoorden.


Overig

Het bedrijf wordt ter overname aangeboden wegens gezondheidsredenen. Deze onderneming is zeer interessant voor een (startende) ondernemer die op zoek is naar een goedlopend instapklaar bedrijf in de modebranche. Ook voor een strategische partij die haar aanbod uit wil breiden met deze nicheproducten is dit een ideale kans.

Voor overname is een minimale eigen inbreng vereist van € 50.000,-.


Uniek online schoenenbedrijf in nichemarkt met internationale webshops
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.