Profile number 106360

Uniek online schoenenbedrijf in nichemarkt met internationale webshops

23/05/2023 Date added

Located in

Noord-Holland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Shoe store

Legal entity

One - man business

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 250.000 - € 500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Ter overname aangeboden: een online schoenenonderneming in luxe dames- en herenschoenen voor kleine en grote maten. Het bedrijf is in 1960 opgericht in Amsterdam en richt zich op een niche binnen de schoenenmarkt. Hierdoor is door de jaren heen een grote, vaste en zeer loyale klantenkring opgebouwd.

Door het grote aantal aanvragen vanuit Nederland en het buitenland is in 2001 een webshop ingericht die naast de fysieke winkel opereert. Deze is zo succesvol gebleken, dat enkele jaren geleden afscheid genomen is van de fysieke locatie.


Company activities

De onderneming houdt zich bezig met het ontwerpen, (exclusief) laten produceren, importeren en verkopen van luxe dames en herenschoenen in kleine en grote maten. De schoenen worden aangeboden onder eigen merk en zijn uitgegroeid tot een begrip bij de doelgroep. Alles wordt geproduceerd in Europese fabrieken onder goede omstandigheden.

De verkoop vindt plaats vanuit een webshop voor de Nederlandse en Belgische markt en een internationale webshop van waaruit over de hele wereld verkocht wordt. Daarnaast vindt de verkoop plaats via verschillende marketplaces/ platforms.

De schoenen worden verstuurd vanuit een nieuwbouw bedrijfspand met een lage huur, waarbij ook een showroom aanwezig is voor klanten die toch graag willen passen. Het bedrijf beschikt over een klantenbestand van 22.000 adressen en ongeveer 8.000 (nationale en internationale) emailadressen. De klanten zijn zeer loyaal vanwege de matenrange.

Het bedrijfspand wordt momenteel gehuurd, maar door het online karakter van de onderneming kan de vestigingsplaats flexibel zijn.


Unique selling points

In de 63 jaar dat het bedrijf bestaat is een uitgebreide, specifieke knowhow en ervaring opgebouwd met de fabricage en verkoop voor deze niches.   

Op productniveau onderscheidt het zich door het aanbod van stijlvolle en zakelijke schoenen in kleine en grote maten. Hierin is zowel nationaal als internationaal een goede naamsbekendheid opgebouwd, waardoor een grote klantenkring ontstaan is binnen de (internationale) zakenwereld van Singapore tot Los Angeles en van Australië tot Dubai. Hier is nog erg veel potentieel aanwezig, door bijvoorbeeld meer talen toe te voegen aan de webshop.

De webshops beschikken verder over zeer goede SEO-posities, waardoor zij organisch wereldwijd steevast in de top 3 van zoekresultaten verschijnen op diverse relevante zoekwoorden.


Other

Het bedrijf wordt ter overname aangeboden wegens gezondheidsredenen. Deze onderneming is zeer interessant voor een (startende) ondernemer die op zoek is naar een goedlopend instapklaar bedrijf in de modebranche. Ook voor een strategische partij die haar aanbod uit wil breiden met deze nicheproducten is dit een ideale kans.

Voor overname is een minimale eigen inbreng vereist van € 100.000,-.


Uniek online schoenenbedrijf in nichemarkt met internationale webshops
Region
Noord-Holland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.