Profiel nr. 103508

Sterk groeiend verkeersbegeleidingsbedrijf gevestigd in Noord Nederland

21/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Ook interessant voor

  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is een dienstverlener op het gebied van verkeersbegeleiding. Het bedrijf was één van de pioniers op het gebied van verkeersbegeleiding begin deze eeuw. De laatste jaren is het bedrijf gegroeid tot 10 medewerkers in loondienst (voornamelijk 0 uren contracten). Echter staan er dagelijks zo'n 20-30 verkeersbegeleiders geplaatst op verschillende soorten opdrachten. Er wordt hierbij samengewerkt met collegabedrijven in de regio. 


Activiteiten van het bedrijf

De verkeersbegeleiders worden geplaatst bij evenementen (dit staat nu op een laag pitje vanwege de coronamaatregelen), bouwplaatsen en wegwerkzaamheden.  Naast verkeersbegeleiding worden er trainingen gegeven. Mede vanwege drukte en focus op de tak van verkeersbegeleiding is deze activiteit wat ondergesneeuwd. 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf onderscheidt zich door te opereren aan de bovenkant van de verkeersbegeleidingsmarkt. Qua tarieven zit het bedrijf iets hoger dan gemiddeld. Dit komt o.a. door het selectiebeleid m.b.t. personeel en de hoge eisen die de ondernemer stelt. Met name het omgaan met opdrachtgever en de verkeersdeelnemers is een speerpunt waar de ondernemer hoge(re) eisen stelt aan haar medewerkers. Het voordeel van het hanteren van hogere uurtarieven is dat er ook makkelijker personeel ingezet kan worden van collega-ondernemers met een verkeersbegeleidingsbedrijf waarbij er nog steeds een goede marge behaald kan worden. Mede door enkele grotere opdrachten is hier veelvuldig gebruik van gemaakt.


Overig

Er zijn op meerdere vlakken groeikansen. De opdrachten zijn er veelvuldig, op dit moment moet er regelmatig "nee" verkocht worden aan opdrachtgevers. Er worden dagelijks verkeersbegeleiders "gedetacheerd" van collega bedrijven wat ten koste gaat van de marge. Groei van het eigen personeelsbestand resulteert in een beter rendement.  Eén manier om aan geschikt personeel te komen (naast de reguliere wegen) kan door focus te leggen op de trainingen en cursussen en hiermee nieuwe personeelsleden aan je te binden.  Tevens biedt deze activiteit een aanvullende omzetstroom. De huidige ondernemer is een vakspecialist en in mindere mate een manager van personeel. Dit beperkt de groei van de onderneming. Daarom zijn we op zoek naar een geschikte MBI kandidaat of een strategische partner om het bedrijf verder uit te bouwen. Huidige eigenaar is welwillend om te zorgen voor een warme overdracht richting medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.