Profiel nr. 107373

Technische dienstverlener in bouwgebreken

11/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Eigenaren hebben het bedrijf gebracht tot waar het nu staat. Door persoonlijke omstandigheden, waaronder leeftijdsgerelateerde overwegingen, hebben de eigenaren besloten een geschikte nieuwe eigenaar te vinden voor de onderneming. Hierbij streven ze naar een strategische fit die verdere groei mogelijk kan maken, met daarbij een goed oog voor de opgebouwde ervaring en expertise bij de huidige werknemers.

De verkopers kunnen wel, maar hebben geen noodzaak om op korte termijn afscheid te nemen van de onderneming en zijn bereid een substantiële bijdrage te leveren aan die volgende stap indien een nieuwe eigenaar dit ook graag wenst.

 


Activiteiten van het bedrijf

Gerenommeerd advieskantoor in het midden van het land met landelijke uitstraling en klantenbestand. De activiteiten bestaan uit advisering rond bouwgebreken waaronder het constateren ervan, het analyseren van het ontstaan ervan en advies in de te nemen maatregelen om deze op te lossen. De onderneming hanteert 2 sterke handelsnamen in de markt die enerzijds een focus op de huiseigenaren markt bedient en de ander meer B2B focus kent.

De onderneming heeft een sterke naam opgebouwd in advisering rondom bouwgebreken en is een professionele speler geworden op deze markt. Door goede spreiding in haar klantenbestand (zowel particuliere huiseigenaren als bouwbedrijven, arbitrage instituten en andere bouw gerelateerde spelers) kent het bedrijf een zeer stabiele omzet basis met een gezonde winstgevendheid.


Onderscheidend vermogen

Gevestigd in een kantoorpand met parkeergelegenheid in Midden-Nederland. Loyaal personeelsbestand met technisch vaardige medewerkers die (veelal ook op locatie) in staat zijn zelfstandig onderzoek uit te voeren en rapportages op te maken. Daarnaast is er een sterk, vast met name B2B klantenbestand rond geschillenbeslechting waarin dit bedrijf een goede naam heeft opgebouwd.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders die met dit bedrijf een zeer goed naam in deze markt koopt en daarmee zowel intern als extern een stevige solide omzet groei kan realiseren in de verschillende markten. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met juiste financiële mogelijkheden en kennis van deze sector.


Overig

De omzet van de afgelopen jaren betreft ca. €1.000.000,- met een gemiddelde EBITDA van zo’n 20%. Omzetspreiding: ca. 80% B2B en 20% B2C. Groei in de eerste komende jaren is mogelijk, zowel in de bestaande markten die bediend worden als in de aanpalende bouw gerelateerde markten. Personeelskosten bedragen zo’n 40% van de omzet. Tevens is er een goede tarief structuur met differentiatie naar de afzonderlijke klantengroepen.

De verkopende partij wil het bedrijf volledig verkopen, waarbij hij/zij het volledige bedrijf overdraagt middels een aandelentransactie. Indien een strategische koper de uitdrukkelijke wens heeft om de huidige eigenaren nog een aantal jaren aan zich te binden om samen de volgende stap te zetten met deze onderneming, dan is een minderheidsparticipatie voor de verkopende eigenaren bespreekbaar.


Technische dienstverlener in bouwgebreken
Regio
Midden-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.