Profile number 107373

Technische dienstverlener in bouwgebreken

12/07/2024 Date added

Located in

Midden-Nederland

Also interesting for this region (s)

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Eigenaren hebben het bedrijf gebracht tot waar het nu staat. Door persoonlijke omstandigheden, waaronder leeftijdsgerelateerde overwegingen, hebben de eigenaren besloten een geschikte nieuwe eigenaar te vinden voor de onderneming. Hierbij streven ze naar een strategische fit die verdere groei mogelijk kan maken, met daarbij een goed oog voor de opgebouwde ervaring en expertise bij de huidige werknemers. De verkopers kunnen wel, maar hebben geen noodzaak om op korte termijn afscheid te nemen van de onderneming en zijn bereid een substantiële bijdrage te leveren aan die volgende stap indien een nieuwe eigenaar dit ook graag wenst.

 


Company activities

Gerenommeerd advieskantoor in het midden van het land met landelijke uitstraling en klantenbestand. De activiteiten bestaan uit advisering rond bouwgebreken waaronder het constateren ervan, het analyseren van het ontstaan ervan en advies in de te nemen maatregelen om deze op te lossen. De onderneming hanteert 2 sterke handelsnamen in de markt die enerzijds een focus op de huiseigenaren markt bedient en de ander meer B2B focus kent.

De onderneming heeft een sterke naam opgebouwd in advisering rondom bouwgebreken en is een professionele speler geworden op deze markt. Door goede spreiding in haar klantenbestand (zowel particuliere huiseigenaren als bouwbedrijven, arbitrage instituten en andere bouw gerelateerde spelers) kent het bedrijf een zeer stabiele omzet basis met een gezonde winstgevendheid.


Unique selling points

Gevestigd in een kantoorpand met parkeergelegenheid in Midden-Nederland. Loyaal personeelsbestand met technisch vaardige medewerkers die (veelal ook op locatie) in staat zijn zelfstandig onderzoek uit te voeren en rapportages op te maken. Daarnaast is er een sterk, vast met name B2B klantenbestand rond geschillenbeslechting waarin dit bedrijf een goede naam heeft opgebouwd.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders die met dit bedrijf een zeer goed naam in deze markt koopt en daarmee zowel intern als extern een stevige solide omzet groei kan realiseren in de verschillende markten. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met juiste financiële mogelijkheden en kennis van deze sector.

 

 


Other

De omzet van de afgelopen jaren betreft ca. €1.000.000,- met een gemiddelde EBITDA van zo’n 20%. Omzetspreiding: ca. 80% B2B en 20% B2C. Groei in de eerste komende jaren is mogelijk, zowel in de bestaande markten die bediend worden als in de aanpalende bouw gerelateerde markten. Personeelskosten bedragen zo’n 40% van de omzet. Tevens is er een goede tarief structuur met differentiatie naar de afzonderlijke klantengroepen.

De verkopende partij wil het bedrijf volledig verkopen, waarbij hij/zij het volledige bedrijf overdraagt middels een aandelentransactie. Indien een strategische koper de uitdrukkelijke wens heeft om de huidige eigenaren nog een aantal jaren aan zich te binden om samen de volgende stap te zetten met deze onderneming, dan is een minderheidsparticipatie voor de verkopende eigenaren bespreekbaar.

 


Technische dienstverlener in bouwgebreken
Region
Midden-Nederland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.