Chaletpark met uitzonderlijk goede resultaten

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche:
Horeca en recreatie

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Kampeer- en bungalowbedrijf

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting:
100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
N.v.t.


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij kunnen u een goed onderhouden chaletpark, bestaande uit ca. 44 chalets, te koop aanbieden binnen een schitterende omgeving in de provincie Noord-Brabant. De huidige eigenaar investeert in nieuwe vastgoedprojecten en wenst om die reden een deel van zijn huidige beleggingsportefeuille, waaronder het chaletpark, af te stoten.


Activiteiten van het bedrijf

Alle eigen chalets (waaronder de beheerderswoning) zijn momenteel verhuurd. Naast de huur betalen de huurders een bijdrage in de servicekosten (onderhoud, afvalbeheer, GWE). De overige eigenaren betalen een vergoeding voor het gebruik van de infra en een bijdrage voor het afvalbeheer.


Onderscheidend vermogen

Het parkbeheer wordt uitgevoerd door een plaatselijke makelaardij. De staat van onderhoud is goed. Alle wegen zijn geasfalteerd en de chalets zijn omgeven door groen.


Overig

De jaarlijkse huurstroom bedraagt ca. € 220K exclusief bijdrage in de servicekosten van ca. € 66K per jaar (eigenaren en huurders). De eigenaren betalen € 1.400 per jaar aan bijdrage in de parkkosten. De beheerkosten, waaronder o.a. de beheervergoeding aan de makelaar, GWE en brandverzekering bedragen ca. € 38K per jaar (excl. OZB). Het park is met name geschikt voor kopers die op zoek zijn naar een kleinschalig park, al dan niet met de bedoeling de kavels op termijn uit te ponden.

Het rendement kan nog aanzienlijk worden verhoogd door een geleidelijke huurverhoging door te voeren, hetgeen al zo'n 10 jaar niet meer is gedaan. De vraagprijs bedraagt € 2,2 mio KK.