Profiel nr. 106506

Productiebedrijf met een uitgebreid machinepark in de B2B-branche

19/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Meerdere branches

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

 • VOF
 • BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

 • Groeiend
 • Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € > 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € > 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € > 5.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De ervaren ondernemers zijn op zoek naar een productiebedrijf ter overname, dat zich richt op de levering van eigen technische producten aan zakelijke klanten (B2B), met tussen de 10-25 medewerkers, in Midden-Nederland en boven de rivier De Lek. Bij voorkeur heeft het bedrijf potentieel voor groei en verbetering op het gebied van automatisering, digitalisering en professionalisering. Ze zijn op zoek naar een meerderheidsbelang en staan open voor verschillende samenwerkingsvormen en pre-exit mogelijkheden.


Activiteiten van het bedrijf

De kopers zijn al vele jaren actief in de inspectie- en keuringsbranche voor arbeidsmiddelen en de adviesbranche voor productiebedrijven. Ze zijn praktische procesverbeteraars, aanpakkers en hebben veel ervaring met de implementatie van productieprocessen, verbeteringen, automatisering en mensloos maken van de activiteiten bij deze ondernemingen. De ondernemers zoeken nu een eigen productiebedrijf waarbij zij deze kennis en ervaring toe kunnen passen en daardoor dit bedrijf verder laten ontwikkelen en groeien.


Onderscheidend vermogen

De kopers, twee broers, zijn beiden actief in de machinebranche. Ieder beschikt over een unieke vaardighedenreeks die ze samen willen voegen. De ene broer blinkt uit in commerciële facetten, terwijl de andere uitmuntend is in technische aspecten zoals techniek, processen en ontwikkeling.

De kopers bedenken technische oplossingen en passen deze toe om processen te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn fysieke producten zoals machines, maar ook abstracte zaken zoals orderverwerking en organisatorische veranderingen.


Overig

Beide ondernemers leiden elk hun eigen bedrijf. De huidige ondernemingen functioneren grotendeels zelfstandig zonder directe betrokkenheid van de eigenaren. Hierdoor hebben de ondernemers ruimte om zich te richten op nieuwe initiatieven en zoeken ze een nieuwe uitdaging waarin ze hun energie kunnen investeren.

De ondernemers zijn op zoek naar een overnamekandidaat die losstaat van de activiteiten van hun huidige bedrijven om zo hun bedrijvenportfolio te diversifiëren. Daarom geniet een productiebedrijf de voorkeur. Ze willen de kennis die ze in huis hebben benutten voor een eigen technisch productiebedrijf.


Productiebedrijf met een uitgebreid machinepark in de B2B-branche
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - > 5.000.000
Overname
0 - > 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.