Profile number 106506

Productiebedrijf met een uitgebreid machinepark in de B2B-branche

19/06/2023 Date added

Located in

Multiple regions possible

General information

Sector

Multiple sectors

Type of company

Multiple options

Legal entity

 • Firm
 • Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

 • Growing
 • Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € > 5.000.000

Asking price

€ 0 - € > 5.000.000

Earnings before taxes

€ 0 - € > 5.000.000


Company history/background

De ervaren ondernemers zijn op zoek naar een productiebedrijf ter overname, dat zich richt op de levering van eigen technische producten aan zakelijke klanten (B2B), met tussen de 10-25 medewerkers, in Midden-Nederland en boven de rivier De Lek. Bij voorkeur heeft het bedrijf potentieel voor groei en verbetering op het gebied van automatisering, digitalisering en professionalisering. Ze zijn op zoek naar een meerderheidsbelang en staan open voor verschillende samenwerkingsvormen en pre-exit mogelijkheden.


Company activities

De kopers zijn al vele jaren actief in de inspectie- en keuringsbranche voor arbeidsmiddelen en de adviesbranche voor productiebedrijven. Ze zijn praktische procesverbeteraars, aanpakkers en hebben veel ervaring met de implementatie van productieprocessen, verbeteringen, automatisering en mensloos maken van de activiteiten bij deze ondernemingen. De ondernemers zoeken nu een eigen productiebedrijf waarbij zij deze kennis en ervaring toe kunnen passen en daardoor dit bedrijf verder laten ontwikkelen en groeien.


Unique selling points

De kopers, twee broers, zijn beiden actief in de machinebranche. Ieder beschikt over een unieke vaardighedenreeks die ze samen willen voegen. De ene broer blinkt uit in commerciële facetten, terwijl de andere uitmuntend is in technische aspecten zoals techniek, processen en ontwikkeling.

De kopers bedenken technische oplossingen en passen deze toe om processen te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn fysieke producten zoals machines, maar ook abstracte zaken zoals orderverwerking en organisatorische veranderingen.


Other

Beide ondernemers leiden elk hun eigen bedrijf. De huidige ondernemingen functioneren grotendeels zelfstandig zonder directe betrokkenheid van de eigenaren. Hierdoor hebben de ondernemers ruimte om zich te richten op nieuwe initiatieven en zoeken ze een nieuwe uitdaging waarin ze hun energie kunnen investeren.

De ondernemers zijn op zoek naar een overnamekandidaat die losstaat van de activiteiten van hun huidige bedrijven om zo hun bedrijvenportfolio te diversifiëren. Daarom geniet een productiebedrijf de voorkeur. Ze willen de kennis die ze in huis hebben benutten voor een eigen technisch productiebedrijf.


Productiebedrijf met een uitgebreid machinepark in de B2B-branche
Region
Multiple regions possible
Type
To buy
Turnover
1.000.000 - > 5.000.000
Overname
0 - > 5.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.