Profiel nr. 67939

Partner gezocht voor innovatief HR Tech concept/technologie

19/04/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De ondernemer/wetenschapper (PhD neuroscience) met jarenlange knowhow op het gebied van HR Tech/Assessments heeft een nieuwe technologie ontwikkeld voor candidate screening. Door gebruik te maken van cutting edge technologie zoals AI en Machine learning (oa Natural language processing) is het mogelijk om de werkelijke persoonlijkheid te achterhalen en interesses te meten, zonder kandidaten een assessment te laten doen.


Activiteiten van het bedrijf

De afgelopen jaren is deze state-of-the-art AI/Machine learning technologie ontwikkeld die de assessment markt kan disrupten. De ontwikkelaar is op zoek naar een middelgroot tot groot HR adviesbureau die dit nieuwe concept in de markt gaat zetten. Een organisatie met een international scope is ook interessant.

De ontwikkelaar zoekt een dergelijke organisatie zodat hij snel een grote professionele (internationale) slag kan maken met deze innovatie AI-technologie. De technologische ontwikkelingen in deze markt gaan erg snel dus op tijd instappen is van groot belang.

Het ideale profiel van een partner organisatie is een HR adviesbureau met affiniteit met data gedreven innovatieve HR Tech producten in de assessment markt en de wens om de nieuwe voorloper en unicorn van deze industrie te worden.


Onderscheidend vermogen

Deze nieuwe data gedreven technologie maakt het mogelijk om op basis van tekst met AI en Machine Learning iemands werkelijke voorkeuren en persoonlijkheid te achterhalen, bias free.

Dit biedt recruiters een geheel nieuw perspectief om de perfecte match te vinden met de ideale kandidaat voor een specifieke functie en een fit met de culturele waarden van hun bedrijf. Hiermee wordt het eindelijk mogelijk voor HR executives om op basis van data driven insights effectief en efficient de perfecte kandidaten te vinden. Met alle gevolgen vandien: drastische verlaging van recruitment kosten, succesvollere matches tussen talent en je bedrijf en hogere retentie cijfers.


Overig

Deze cutting edge op AI & Machine Learning gebaseerde technologie zal de HR markt opschudden en de manier waarop bedrijven talent aantrekken, selecteren en behouden veranderen.

De wetenschapper/ ontwikkelaar is zeker bereid om desgewenst in enige vorm betrokken te blijven bij de (nieuw te vormen) onderneming. 


Partner gezocht voor innovatief HR Tech concept/technologie
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.