07/03/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Internetbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze onderneming is een platform voor huizenruil voor vakantie in eigen land. Met behulp van ruilprofielen kunnen gelijkgestemden tot een ruil komen met gesloten beurs. Het kosteloos tijdelijk ruilen van de eigen woning met die van een ander om zo vakantie te vieren in Nederland. De gebruiker sluit een lidmaatschap af en betaalt per jaar een vast bedrag.


Activiteiten van het bedrijf

Het werkt eenvoudig en voordelig. Iedereen kan zien welke huizen er op het platform staan. Wil je meer details weten? Dan zal je inloggegevens moeten aanmaken. Zie je een leuk ruilprofiel en wil je in contact komen met een andere huizenruiler? Dan zal je zelf ook een volledig ruilprofiel moeten publiceren op de site. Een ruilprofiel bevat informatie en foto’s van je huis en bevat persoonlijke informatie (uiteraard anoniem). Als je ruilprofiel compleet is, kan je andere huizenruilers middels een digitaal bloemetje jouw interesse tonen. Is de interesse wederzijds, dan worden de emailadressen voor elkaar zichtbaar. Via de email of telefoon kunnen details verder worden afgestemd om zo tot een ruil te komen. Een ruilprofiel kan op elk moment zicht- of onzichtbaar worden gemaakt.


Onderscheidend vermogen

Het fenomeen huizenruil is al jaren groeiend, maar staat toch nog steeds in de kinderschoenen. Een steeds groter aantal mensen ziet de voordelen van huizenruil in. Kostenbesparing op accommodatie is bijna nooit de belangrijkste overweging. Originaliteit, beleving, inspiratie en sociale contacten wegen minstens zo zwaar. Internationaal wordt huizenruil al decennia lang gedaan. Met de komst van internet nam het een grote vlucht. Een aantal grote platforms zoals homeexchange.com voorziet in deze ruilbehoefte. Home Exchange heeft wereldwijd meer dan 50.000 woningen op haar platform. Dit bedrijf richt zich alleen op huizenruil binnen Nederland. Nederlanders gaan er graag op uit in eigen land, jaarlijks worden er 16 miljoen korte en lange vakanties geboekt. Een site volledig gefocust op de Nederlandse markt.


Overig

De groeipotentie van het platform is groot. Het fundament is gelegd, maar er moet verder ‘gebouwd’ worden en daarom zijn we opzoek naar een koper die de potentie van dit bedrijf inziet en het platform wil uitbouwen. De onderneming past geheel in de huidige tijdsgeest en heeft een groot groei potentieel. Bovendien is de basis al gelegd middels een werkend platform.


Afbeeldingen
Platform voor huizenruil
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
N.o.t.k.