29/03/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Training / opleiding

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf ondersteunt grote organisaties en bedrijven door het aanbieden van maatwerktrainingen op het gebied van sales en onderhandelen. Het bedrijf heeft al ruim 25 jaar ervaring en hiermee een toonaangevende positie verworven, waarbij het zwaartepunt ligt op de FMCG-sector. Het bedrijf behoort dan ook tot de top drie in termen van omvang en kwaliteit.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming traint echter ook binnen andere sectoren, zoals e-commerce, energie, farmacie, schoonmaak en vastgoed. In het verlengde hiervan treedt het bedrijf voor haar klanten op als consultant en strategisch sparringpartner. Door de aard van de werkzaamheden is het bedrijf niet gebonden aan de huidige locatie.

Klantenbestand;

Het bedrijf heeft een grote, loyale en diverse klantenkring opgebouwd in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk die zowel nationaal als internationaal actief is. Er is veelal sprake van jarenlange samenwerkingsverbanden met repeterende opdrachten.
 
De trainers;
De trainers van het bedrijf zijn te omschrijven als zelfstandige en ervaren professionals die zich elk in grote mate gecommitteerd voelen aan het bedrijf. Dit maakt het bedrijf zeer flexibel. 

Onderscheidend vermogen

De trainingen zijn door het bedrijf zelf ontwikkeld waarbij in grote mate sprake is van maatwerk. Dit betekent dat elke training qua opzet en casuïstiek volledig ingericht is op de uitdagingen van de desbetreffende klant en markt waarop zij actief zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van de vertaalslag van theorie naar operationeel werkgedrag. Daarnaast zijn de trainers van het bedrijf te omschrijven als ervaren en zelfstandige professionals die zich volledig gecommitteerd voelen aan het bedrijf. Dit maakt het bedrijf erg flexibel. 

Kansen;

Door een afname in de gemiddelde functieverblijftijd en de grote krapte op de arbeidsmarkt is er een grote behoefte vanuit de kant van bedrijven om mensen op te leiden en persoonlijke groei te faciliteren. Dit biedt volop kansen voor het bedrijf om te groeien. Vanuit een internationaal perspectief zijn er ook trainers actief in België, Frankrijk en Duitsland, waarbij met name op de Duitse markt relatief weinig vergelijkbare trainingsbureaus actief zijn. Hier liggen daarom grote groeikansen voor het bedrijf.   

Overig

Transactie;

De transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen. De huidige bestuurders zijn dermate gepassioneerd over het trainingsvak dat ze in onderling overleg graag bereid zijn om gedurende een nader te bespreken periode hun netwerk en kennis over te dragen en daarnaast een bijdrage te leveren aan het verder ontsluiten van het internationale netwerk.

Reden verkoop en potentiële koper;

De bestuurders naderen de pensioenleeftijd, waardoor zij van mening zijn dat het bedrijf in een volgende fase behoefte heeft aan een management dat het volledige groeipotentieel van het bedrijf kan benutten. Het bedrijf is geschikt voor een strategische koper die ambitie heeft om het bedrijf verder te laten groeien.

Procedure;

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contact button. Nadat een geheimhoudingsverklaring ondertekend is, zal het informatiememorandum van het bedrijf gedeeld worden. 


Specialistisch trainingsbureau
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.