Profile number 107752

Specialistisch trainingsbureau

29/03/2024 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

Service industry

Type of company

Training / education

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

Confidential

Asking price

€ 250.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Het bedrijf ondersteunt grote organisaties en bedrijven door het aanbieden van maatwerktrainingen op het gebied van sales en onderhandelen. Het bedrijf heeft al ruim 25 jaar ervaring en hiermee een toonaangevende positie verworven, waarbij het zwaartepunt ligt op de FMCG-sector. Het bedrijf behoort dan ook tot de top drie in termen van omvang en kwaliteit.


Company activities

De onderneming traint echter ook binnen andere sectoren, zoals e-commerce, energie, farmacie, schoonmaak en vastgoed. In het verlengde hiervan treedt het bedrijf voor haar klanten op als consultant en strategisch sparringpartner. Door de aard van de werkzaamheden is het bedrijf niet gebonden aan de huidige locatie.

Klantenbestand;

Het bedrijf heeft een grote, loyale en diverse klantenkring opgebouwd in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk die zowel nationaal als internationaal actief is. Er is veelal sprake van jarenlange samenwerkingsverbanden met repeterende opdrachten.
 
De trainers;
De trainers van het bedrijf zijn te omschrijven als zelfstandige en ervaren professionals die zich elk in grote mate gecommitteerd voelen aan het bedrijf. Dit maakt het bedrijf zeer flexibel. 

Unique selling points

De trainingen zijn door het bedrijf zelf ontwikkeld waarbij in grote mate sprake is van maatwerk. Dit betekent dat elke training qua opzet en casuïstiek volledig ingericht is op de uitdagingen van de desbetreffende klant en markt waarop zij actief zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van de vertaalslag van theorie naar operationeel werkgedrag. Daarnaast zijn de trainers van het bedrijf te omschrijven als ervaren en zelfstandige professionals die zich volledig gecommitteerd voelen aan het bedrijf. Dit maakt het bedrijf erg flexibel. 

Kansen;

Door een afname in de gemiddelde functieverblijftijd en de grote krapte op de arbeidsmarkt is er een grote behoefte vanuit de kant van bedrijven om mensen op te leiden en persoonlijke groei te faciliteren. Dit biedt volop kansen voor het bedrijf om te groeien. Vanuit een internationaal perspectief zijn er ook trainers actief in België, Frankrijk en Duitsland, waarbij met name op de Duitse markt relatief weinig vergelijkbare trainingsbureaus actief zijn. Hier liggen daarom grote groeikansen voor het bedrijf.   

Other

Transactie;

De transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen. De huidige bestuurders zijn dermate gepassioneerd over het trainingsvak dat ze in onderling overleg graag bereid zijn om gedurende een nader te bespreken periode hun netwerk en kennis over te dragen en daarnaast een bijdrage te leveren aan het verder ontsluiten van het internationale netwerk.

Reden verkoop en potentiële koper;

De bestuurders naderen de pensioenleeftijd, waardoor zij van mening zijn dat het bedrijf in een volgende fase behoefte heeft aan een management dat het volledige groeipotentieel van het bedrijf kan benutten. Het bedrijf is geschikt voor een strategische koper die ambitie heeft om het bedrijf verder te laten groeien.

Procedure;

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contact button. Nadat een geheimhoudingsverklaring ondertekend is, zal het informatiememorandum van het bedrijf gedeeld worden. 


Specialistisch trainingsbureau
Region
The Netherlands
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
Confidential
Overname
250.000 - 1.000.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.