20/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
De onderneming is gevestigd in de Kop van Noord-Holland, heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd en is financieel gezond. Naast de huidige twee vennoten zijn in de onderneming diverse personeelsleden (waaronder m.n. monteurs) in loondienst werkzaam.

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf houdt zich bezig met verkoop & verhuur en onderhoud & reparatie van (nieuwe en gebruikte) tractoren, landbouwwerktuigen en intern transport materieel (waaronder heftrucks) aan regionale afnemers in verschillende sectoren. Ook bijbehorende apparatuur en accessoires worden verkocht.

Onderscheidend vermogen
De onderneming heeft twee fysieke vestigingen verspreid in Noord-Holland, op locaties passend bij de doelgroep en het werkgebied. Het OG, waarin deze vestigingen zijn ondergebracht, wordt gehuurd van de oudere vennoot die tevens oprichter is van de onderneming.

Overig
Binnen afzienbare termijn wordt een nieuwe vennoot gezocht, aangezien de oudere vennoot zich uit de onderneming wenst terug te trekken en de jongere vennoot de verdere groei van de onderneming graag samen met een partner op gelijkwaardig niveau wenst te realiseren. Een functieprofiel met betrekking tot de gewenste kandidaat is aanwezig. Momenteel wordt de onderneming vanuit een Vof (met persoonlijke holdings van de vennoten als eigenaren) geëxploiteerd. Zoals nu beoogd, is het de bedoeling dat de oudere vennoot uit de Vof uittreedt en de nieuwe vennoot (na een bepaalde periode) tot de Vof toetreedt. De voorwaarden waaronder dit gebeurt, zijn nog nader te bepalen maar zullen wel worden gebaseerd op bestaande afspraken. Nadere informatie over de onderneming en de overnamesom is op basis van een Geheimhoudingsverklaring beschikbaar. Gezien de waarde van de onderneming dient de nieuwe vennoot over voldoende eigen financiële middelen te beschikken.

Mechanisatiebedrijf zoekt vennoot
Regio
Noord-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
250.000 - 500.000