07/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming heeft haar basis in Noord-Brabant. Vanuit daar opereren de medewerkers in een straal van circa 100 kilometer. Primair is de onderneming actief in Nederland, maar ook in Belgisch grensgebied is de onderneming actief.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief op het gebied van reparatie, preventief onderhoud, storingen en revisie van metaalbewerkingsmachines, waarbij het accent ligt op verspanende machines. De verdeling van activiteiten is ongeveer 25% onderhoud, 25% revisies en 50% storingen. Verplaatsingen en verhuizingen van machines zijn ondergeschikt. Veelal worden reparaties/revisies uitgevoerd na storingsmeldingen.


Onderscheidend vermogen

Er wordt niet gewerkt met vaste abonnementen in het onderhoud, wel is er een jaarlijkse planning van circa 25 klanten (met circa 50 machines), waarin de regie voor het onderhoud wordt genomen door de onderneming. Tevens beschikt de onderneming over een goed uitgeruste werkplaats waar complete machines en machinespindels gerepareerd en gereviseerd worden. 

De onderneming heeft 10 medewerkers in dienst die optellen tot een totaal van 9,8 FTE. Hiervan zijn 9 monteurs in dienst en 1 administratieve kracht (0,8 FTE). Daarnaast is ook de DGA actief binnen de onderneming. De monteurs van de onderneming zijn allround specialisten die op alle voorkomende problemen ingezet kunnen worden die besturingstechnisch, mechanisch en geometrisch van aard zijn. De onderneming kent de risico’s van de arbeidsmarkt. Daarom wordt volop ingezet om de onderneming ook te zien als leerschool voor nieuwe monteurs. Deze worden gekoppeld aan de ervaren medewerkers om zo te zorgen voor continuïteit en kennisoverdracht. De kennis en ervaring van de medewerkers kunnen ook bijdragen aan een kwaliteitsverbetering na integratie met de eigen onderneming.  


Overig

De onderneming heeft al jaren een 80-tal terugkerende klanten met in totaal ca. 750 machines waar op jaarbasis aan wordt gewerkt. Deze klanten betreffen grote bedrijven met zeer uitgebreide machineparken alsook midden en kleine bedrijven met enkele machines. De onderneming maakt gebruik van een professioneel geautomatiseerd systeem. Hiermee wordt de gehele organisatie ondersteund vanuit de interne administratie. Binnen het systeem is de operatie geautomatiseerd en daarmee voedt het de interne administratie.


Onderneming in machine-onderhoud
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.