Profiel nr. 107205

Praktijkinrichter voor medische professionals

22/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Meubelindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming onderscheidt zich als expert in het bedenken, uitvoeren en installeren van interieurontwerpen voor voornamelijk medische professionals. In een periode van ruim dertig jaar heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van interieurinrichtingen voor medische praktijken in de Benelux. De onderneming bedient diverse doelgroepen met behulp van haar eigen ontwikkelde methode. Deze aanpak omvat een totaalconcept, waarbij een turnkey service wordt geleverd. Wanneer klanten eenmaal zijn geïntegreerd met deze methode, blijven klanten doorgaans trouw aan deze benadering. De methode van de onderneming zorgt voor een grotere behandelcapaciteit. 


Activiteiten van het bedrijf

De dagelijkse operatie wordt geleid door de huidige DGA, waarbij de organsiatie van circa 10 werknemers functioneert met een 'platte' structuur. De interieurbouwers die zich in de werkplaats bevinden, kenmerken zich als mix van ervaring en talent. De sales- en ontwerpactiviteiten worden momenteel uitgevoerd door de DGA, die administratief wordt ondersteund. De onderneming werkt procesmatig met vastleggingen volgens procedures en protocollen, zodat ook leerling interieurbouwers en nieuwe werknemers veilig en efficiënt worden ingewerkt in het arbeidsproces naar een samengesteld lesprogramma. 

De onderneming opereert vanuit haar strategisch goed gelegen locatie. Klanten bevinden zich voornamelijk in Nederland, grotendeels bestaat deze groep opdrachtgevers uit medische praktijken. In dit werkgebied is voldoende marktpotentieel aanwezig voor verdere groei. Net als in de buurlanden Duitsland en België waar de onderneming zo nu en dan actief is. 


Onderscheidend vermogen

Het business model van de onderneming is uiterst schaalbaar, men heeft een goede reputatie in de markt en uitstekende klantwaarderingen. Er is een gezonde basis voor verdere groei (autonoom of middels Buy-and-Build). 


Overig

Na jaren van topsport en ondernemerschap stelt de DGA dat de volgende groeifase van de onderneming een ander soort ondernemer vergt. Daarom is besloten om de opgebouwde onderneming over te dragen aan een geschikte (strategische) partij die de groei- en ontikkelkansen die de markt en de onderneming bieden verder kan verzilveren. De beoogde transactie betreft een verkoop van 100% van de aandelen. 

Om tot een goede overdracht c.q. integratie van de activiteiten te komen, is verkoper (indien gewenst) bereid om na transactie in een nader overeen te komen periode aan te blijven. Hierbij denkt de DGA onder meer een bijdrage te kunnen leveren als ontwerper. 


Praktijkinrichter voor medische professionals
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.