11/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming richt zich op het ontzorgen van gebruikers van laboratorium- en clean rooms in de gezondheidszorg, farmacie en lifescience, voedsel- en veevoer productie. Het gaat dan om alle apparatuur met een meetfunctie, waarbij de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid door het bedrijf wordt gegarandeerd. Daarvoor voert het bedrijf diverse diensten uit, zoals kalibratie, validatie, onderhoud en reparatie. De onderneming levert ook nieuwe apparatuur.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming wordt gedreven door de DGA. Hij is een zeer ervaren ondernemer in dit niche segment. Hij heeft het te koop aangeboden bedrijf, dat een sluimerend bestaan leidde, in oktober 2019 overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Met behulp van een investeerder zijn daartoe de eerste stappen gezet inzake de aanschaf van specialistische apparatuur, het certificeren van processen en het opzetten van de marketing. Met deze investeringen heeft het bedrijf zich uitgerust om uitgebreide en grote klussen voor klanten uit te voeren.


Door de coronapandemie werd de verdere ontwikkeling behoorlijk vertraagd, maar sinds begin 2023 begint de verwachte groei zich te manifesteren, met nieuwe klanten en nieuwe opdrachten.


Onderscheidend vermogen

De DGA heeft een scherp beeld van zijn toekomstige businessmodel waarin alle services op abonnementsbasis zullen worden verricht tegen een vaste fee. Daartoe wil hij andere dienstverleners in de markt overnemen en bij elkaar brengen teneinde de dienstverlening te combineren en optimaliseren in een Asset Management Service Agreement. Met diverse ‘grote’ investeerders is deze propositie besproken. Hiervan hebben er verschillende aangegeven deze zgn. Buy&Build te willen ondersteunen, mits de onderneming een voldoende omvang heeft van meer dan € 1M omzet. Dat is nu nog niet het geval, het bedrijf draait naar verwachting in 2023 rond de € 400K.
 


Overig

Om de verdere groei naar deze omzet te financieren, mogelijk ook met een eerste kleine overname, zoekt het bedrijf nu een investerende ondernemer die zich voor deze specifieke business case interesseert. De aandelen van de onderneming worden gehouden door een holding, waarin de DGA en een andere investeerder de grote meerderheid van de aandelen houden. Vanzelfsprekend is de DGA bereid de nodige cijfers te overleggen en de plannen toe te lichten. De participatieconstructie is bespreekbaar en mede naar wens van de investeerder te definiëren.


Technical support meetapparatuur
Regio
Oost-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000