Profiel nr. 106156

Goedlopende, winstgevende kinderkledingwinkel met veel potentie naar de toekomst, incl. webshop

21/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

 • Limburg
 • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Baby- en kindermode

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De winkel is opgericht in 1995. Na afronding van haar mode-opleidingen is de huidige eigenaresse 7 jaar werkzaam geweest in een damesmodezaak, en was daarna klaar om een eigen zaak te beginnen. Zij wilde graag voor zichzelf starten en uit onderzoek bleek dat er geen baby- en kinderkledingwinkel in de gewenste regio was.

De winkel is in 1995 gevestigd in een kinderrijk dorp (onder de rook van Tilburg) met nog verdere groei voor de boeg. Het concept sloeg aan, groeide uit haar jasje en verhuisde na 2,5 jaar naar een groter pand in hetzelfde winkelcentrum. Eind 2019 werd dit verouderde winkelcentrum gesloopt en verhuisde het hele winkelcentrum naar het nieuwe dorpshart. De winkel is volledig nieuw, modern, zeer overzichtelijk en heeft een modieus aanbod.

Het winkelcentrum is het enige winkelhart van het dorp en in het winkelcentrum zijn alle grote publiekstrekkers aanwezig (Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Kruidvat, Hema etc…) dus er is ook veel inloop van impulskopers die bijvoorbeeld op een sale of aanbieding aanslaan.


Activiteiten van het bedrijf

De winkel richt zich op jonge ouders en grootouders. Met behulp van twee part-time medewerkers verkoopt men modieuze baby- kinderkleding en aanverwante artikelen. De eigenaresse combineert de fysieke winkelervaring nu met de webshop. Daarnaast doet men ook veel met Facebook, Instagram en TikTok waar de laatste nieuwtjes, collecties en acties kunt vinden. Er is duidelijk nog winst te behalen in de combinatie social media- webshop- winkel.

De winkel verkoopt baby en kinderkleding in het midden tot hoog segment. Hierbij speelt men in op de trends en vraag in de markt en worden hippe, modieuze A-merken  gevoerd.

De medewerkers streven ernaar om de klantenkring continue te vergroten door socials, inloop, nieuwsbrieven, de webshop, gezamenlijke activiteiten vanuit het winkelcentrum en mond-tot-mond reclame.


Onderscheidend vermogen

Vanaf de oprichting in 1995, heeft het bedrijf zich gepositioneerd tot één van de weinige baby en kinderkleding speciaalzaken in de regio. Door compleet nieuwe woonwijken die er zijn gebouwd of nog in ontwikkeling zijn direct langs en tegenover het winkelcentrum is er nog veel groeipotentie. Er is dus een duidelijke aanwas van potentiële gezinnen in de directe omgeving. Naar verwachting zal de vestigingsplaats de komende jaren nog verder groeien. Nieuwbouwwijken zijn haast een garantie voor kinderen en dus voor vraag naar kinderkleding. 

De winkel onderscheidt zich van haar concurrenten door het persoonlijke advies, hippe en modieuze A-merken, goede kwaliteiten, goede serviceverlening en een klantenkring die in de afgelopen 27 jaar is opgebouwd en wordt onderhouden door middel van direct mail, social media en events. Het doel is altijd om een complete outfit te verkopen in plaats van alleen 1 kledingstuk.  


Overig

Je kunt nu instappen in een nieuwe, ruim 27 jaar bestaande, goedlopende en direct winstgevende winkel in kinderkleding inclusief een nieuwe, bijbehorende webshop. De winkel is in een nieuwbouwpand geheel gemoderniseerd opgeleverd in 2020. De ligging heeft nog veel potentie. Daarbij kan de huidige eigenaresse je indien nodig/gewenst nog een tijdje ondersteunen en inwerken. Je kunt dus direct instappen en in de loop van de tijd er steeds meer je eigen draai aan geven. Er is ook nog veel winst te behalen uit de combinatie winkel-webshop. 

Er is een uitgebreid informatiememorandum aanwezig voor serieuze gegadigden.


Goedlopende, winstgevende kinderkledingwinkel met veel potentie naar de toekomst, incl. webshop
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.