Profiel nr. 106082

Vooraanstaande speciaalzaak in wintersportartikelen

27/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Sportzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een aandelenoverdracht van een onderneming actief op het gebied van verkoop en onderhoud van wintersportartikelen. Een activa/passiva-transactie is bespreekbaar.

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een startende ondernemer met ervaring in de branche of een ondernemer die wil uitbreiden met een extra (gespecialiseerd) filiaal.

De onderneming, die zich in de volwassen-fase bevindt, is al meer dan 60 jaar actief en heeft een uitstekende naam opgebouwd in de regio en heeft van oudsher veel vaste klanten. Het vaste klantenbestand bedraagt ruim 9.000. Het verzorgingsgebied van de onderneming bevindt zich in een straal van ± 100 km. rondom de vestigingsplaats.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming levert een totaalconcept op het gebied van meerdere disciplines van de wintersport, zoals o.a. ski’s, skischoenen, skikleding, snowboards en de daarbij behorende accessoires. Zij levert uitsluitend kwaliteitsmerken, voornamelijk in het midden- en hogere segment van de markt. Daarnaast heeft zij een eigen onderhouds- en reparatieservice.

De kwaliteit van de dienstverlening is zeer hoog. De onderneming biedt haar klanten een uitstekende service aan.

 


Onderscheidend vermogen

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van een besloten vennootschap. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat naast de ondernemer uit een vijftal, voornamelijk verkoopmedewerkers (3,5 FTE). Het personeel is reeds een groot aantal jaren verbonden aan de onderneming.

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit een showroom/winkelruimte, magazijn en kantoor in de regio Zuid Nederland.

 


Vooraanstaande speciaalzaak in wintersportartikelen
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.