Profile number 106082

Vooraanstaande speciaalzaak in wintersportartikelen

27/09/2023 Date added

Located in

Zuid-Nederland

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Sporting goods store

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 250.000 - € 500.000

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Het betreft een aandelenoverdracht van een onderneming actief op het gebied van verkoop en onderhoud van wintersportartikelen. Een activa/passiva-transactie is bespreekbaar.

De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een startende ondernemer met ervaring in de branche of een ondernemer die wil uitbreiden met een extra (gespecialiseerd) filiaal.

De onderneming, die zich in de volwassen-fase bevindt, is al meer dan 60 jaar actief en heeft een uitstekende naam opgebouwd in de regio en heeft van oudsher veel vaste klanten. Het vaste klantenbestand bedraagt ruim 9.000. Het verzorgingsgebied van de onderneming bevindt zich in een straal van ± 100 km. rondom de vestigingsplaats.


Company activities

De onderneming levert een totaalconcept op het gebied van meerdere disciplines van de wintersport, zoals o.a. ski’s, skischoenen, skikleding, snowboards en de daarbij behorende accessoires. Zij levert uitsluitend kwaliteitsmerken, voornamelijk in het midden- en hogere segment van de markt. Daarnaast heeft zij een eigen onderhouds- en reparatieservice.

De kwaliteit van de dienstverlening is zeer hoog. De onderneming biedt haar klanten een uitstekende service aan.

 


Unique selling points

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van een besloten vennootschap. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat naast de ondernemer uit een vijftal, voornamelijk verkoopmedewerkers (3,5 FTE). Het personeel is reeds een groot aantal jaren verbonden aan de onderneming.

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit een showroom/winkelruimte, magazijn en kantoor in de regio Zuid Nederland.

 


Vooraanstaande speciaalzaak in wintersportartikelen
Region
Zuid-Nederland
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.