Profiel nr. 105945

Participatie/MBI in vastgoed BV (zonder overdrachtsbelasting)

30/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

BV met unieke propositie en met portefeuille van 11M+ aan verhuurd residentieel, monumentaal vastgoed in Zuid-Nederland. Voldoet aan de nieuwste wetgeving. Zij gaan de komende drie jaar onze portefeuille in dit niche segment verdubbelen.

De markt biedt op dit moment namelijk mooie kansen met een positieve en inflatiebestendige cashflow. Er wordt tegelijkertijd meerwaarde op lange termijn gecreëerd door splitsing en goede huurstromen.

Zij zoeken uitbreiding van het Eigen Vermogen. Dat kan met of zonder een actieve managementrol. Bij het nemen van een belang tot 1/3 is geen overdrachtsbelasting verschuldigd en zijn tal van belastingvoordelen bij exit te behalen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf houdt zich kort gezegd bezig met de aankoop, ontwikkeling, verkoop en verhuur van vastgoed in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid Holland en heeft als strategie waardevermeerdering door splitsing en renovaties.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is een nichespeler in de vastgoedwereld. Zij kopen en ontwikkelen vastgoed in het hogere segment om deze na duurzame splitsing in eigen beheer te verhuren. Zij hebben als strategie waardevermeerdering door splitsing en renovaties. Zodra een splitsing/renovatie is uitgevoerd is een pand gemiddeld 15- 20% in waarde gestegen.


Overig

Zij voorzien voor de komende jaren een mooi aanbod aan geschikte panden. Enerzijds door kantoren die niet voldoen aan de energielabel C eis, die echter door duurzame splitsing zeer geschikt voor bewoning zouden kunnen zijn. Anderzijds door Box-3 beleggers in vastgoed die onder druk van toenemende regelgeving, onder de marktwaarde moeten verkopen. Daarnaast is er door vergrijzing een grote groep ouderen die in te groot huis wonen omdat de kinderen zijn uitgevlogen en de lasten voor deze groep toenemen. De gestegen rente en OVB (10,4%) werkt daarbij, gek genoeg, juist in hun voordeel. Veel kopers en beleggers haken om die reden nu af, waardoor de vraag afneemt en goede deals onder de marktwaarde mogelijk zijn. De gestegen rente leidt daarnaast ook tot een stijging van de huurvraag in hun segment. Dat maakt dat de rente en OVB stijging ons in 2023 juist kansen biedt.


Participatie/MBI in vastgoed BV (zonder overdrachtsbelasting)
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.