Profile number 105945

Participatie/MBI in vastgoed BV (zonder overdrachtsbelasting)

30/05/2023 Date added

Located in

Zuid-Nederland

General information

Sector

Service industry

Type of company

Other

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

Deze vastgoed BV met unieke propositie en met portefeuille van 10M+ aan residentieel vastgoed in Zuid-Nederland zoekt uitbreiding kapitaal middels aandelenemissie en/of MBI. Bij het nemen van een belang tot 1/3 is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Wij geloven dat de huidige markt nu juist mooie kansen biedt in het hogere segment. Door uitbreiding van het kapitaal is verdere groei mogelijk in onze nichemarkt. Participatie via aandelenemissie en/of MBI. Andere constructies (met eventueel meerdere participanten) zijn eveneens bespreekbaar.


Company activities

Het bedrijf houdt zich kort gezegd bezig met de aankoop, ontwikkeling, verkoop en verhuur van vastgoed in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid Holland en heeft als strategie waardevermeerdering door splitsing en renovaties.


Unique selling points

Het bedrijf is een nichespeler in de vastgoedwereld. Wij kopen en ontwikkelen vastgoed in het midden en hogere segment om deze na duurzame splitsing in eigen beheer te verhuren. Wij hebben als strategie waardevermeerdering door splitsing en renovaties. Zodra een splitsing/renovatie is uitgevoerd is een pand gemiddeld 15- 20% in waarde gestegen.


Other

Wij voorzien voor de komende jaren een mooi aanbod aan geschikte panden. Enerzijds door kantoren die niet voldoen aan de energielabel C eis, die echter door duurzame splitsing zeer geschikt voor bewoning zouden kunnen zijn. Anderzijds door Box-3 beleggers in vastgoed die onder druk van toenemende regelgeving, onder de marktwaarde moeten verkopen. Daarnaast is er door vergrijzing een grote groep ouderen die in te groot huis wonen omdat de kinderen zijn uitgevlogen en de lasten voor deze groep toenemen. De gestegen rente en OVB (10,4%) werkt daarbij, gek genoeg, juist in ons voordeel. Veel kopers en beleggers haken om die reden nu af, waardoor de vraag afneemt en goede deals onder de marktwaarde mogelijk zijn. De gestegen rente leidt daarnaast ook tot een stijging van de huurvraag in ons segment. Dat maakt dat de rente en OVB stijging ons in 2023 juist kansen biedt.


Participatie/MBI in vastgoed BV (zonder overdrachtsbelasting)
Region
Zuid-Nederland
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed