Profiel nr. 105910

Personeelsbemiddelaar op het gebied van kantoorbanen

31/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

“Officium = codenaam” is een personeelsbemiddelaar op het gebied van kantoorbanen met een uitstekende reputatie in de markt. De Onderneming biedt hoogwaardig advies en excellente werving t.b.v. vraagstukken met betrekking tot kwalitatieve invulling van vacatures. De juiste match tussen werkgever en de beste kandidaat in de markt, kenmerkt de Onderneming.


Activiteiten van het bedrijf

Officium heeft een breed netwerk van kandidaten (AVG proof) en een gerenommeerd vaste klantenportfolio opgebouwd met terugkerende opdrachtgevers. De volgende vormen van dienstverlening worden uitgevoerd voor werkgevers: Recruitment Proces Outsourcing / Uitzenden / Werving & Selectie / Detacheren / Payrolling / HR Back Office.

 


Onderscheidend vermogen

De Onderneming onderscheidt zich door het adequate en kwalitatieve werving proces. Door tijd te nemen in het recruitmentproces leert Officium de kandidaat en klant goed kennen, derhalve kan een juiste match met een werkgever worden gemaakt. Hierdoor is Officium in staat bovengemiddelde marges te realiseren.

De Onderneming werkt met een gedreven team van 5 – 10 medewerkers, bestaande uit recruiters, back office medewerkers en een account manager. De Onderneming is gevestigd in Midden – Nederland.

De bruto marge bedroeg in 2022 circa € 725K. Mede als gevolg van COVID, non-performance van het aangestelde management team en bestaande verplichtingen is de omzet en winstgevendheid sterk teruggelopen. In het afgelopen jaar is afscheid genomen van het management team en is er een operationeel manager aangesteld. In de periode oktober - december 2022 zijn de aandeelhouders beperkt actief geweest. Door de uitstekende reputatie, de bestaande klantenportefeuille en huidig nieuw management, benut het bureau nu opnieuw haar groeipotentieel.


Overig

In de afgelopen jaren hebben de aandeelhouders van Officium operationeel op afstand gestaan. Beide aandeelhouders hebben de wens uitgesproken om (na een transactie) zich op andere activiteiten te willen gaan richten. De Onderneming is interessant voor strategische partijen of voor Management Buy- In kandidaten met ervaring in de branche.


Personeelsbemiddelaar op het gebied van kantoorbanen
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.