Profiel nr. 105878

Webshop gepersonaliseerde cadeaus/relatiegeschenken

25/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een jaar geleden opgericht en heeft een goed functionerende webshop, waar klanten gemakkelijk producten kunnen aankopen en afrekenen. De onderneming heeft op een aantal beurzen gestaan, groeit op social media en heeft inmiddels ruim 2000 trouwe volgers. 
De vraag naar persoonlijke cadeaus is de laatste jaren enorm toegenomen. Een zichtbare trend waarop de ondernemer is ingestapt. De ondernemer is tijdens haar zwangerschap gestart en onlangs moeder geworden. Helaas heeft ze daardoor onvoldoende tijd voor de onderneming. 
Er zijn volop groeimogelijkheden: er is nog niet online geadverteerd met producten op o.a. Google, Bol of Amazon en er is nog niets aan sales gedaan.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming produceert en verkoopt handgemaakte cadeaus/relatiegeschenken, gericht op mijlpalen zoals geboorte, huwelijk, afstuderen, verjaardag en meer. De handgemaakte cadeaus vallen in de categorie woondecoratie. De ondernemer is gestart met het testen van productiemogelijkheden en heeft het productieproces zelf ontwikkeld. Inmiddels is de productie uitbesteed aan een partner die werkt op basis van dit proces. 

Voor de ontwikkeling van het merk en de collecties werkt de onderneming samen met diverse ontwerpers en partners. Er is veel aandacht besteed aan de verpakking, die feestelijk oogt en tegen een stootje kan, omdat de producten breekbaar zijn. De onderneming heeft enige naamsbekendheid opgebouwd en diverse offline- en onlineverkooppunten.

Ter overname aangeboden:

 • Merknaam  
 • Eigen collecties
 • Klantenbestand
 • Productie en verpakking-/distributie partnerships
 • Goed converteerde webshop met betaalsysteem

Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft zowel particuliere als zakelijke klanten. Het lifestyle-merk heeft een hippe, 'boho' look-and-feel. De collecties zijn zelf ontworpen en daarmee uniek in de markt. Alle producten zijn te personaliseren met een naam of op basis van eigen design. De productie, verpakking en distributie zijn volledig uitbesteed.

Kansen:

 • Groei d.m.v. online marketing;
 • Groei d.m.v. online/offline verkooppunten;
 • Groei d.m.v. partners en platforms;
 • Uitbreiding collecties;
 • Betreden van nieuwe B2B-markten.

Overig

De verkopende partij verkoopt dit kleine bedrijf (eenmanszaak/VOF) aan een koper die wil groeien met dit bedrijf of dit als een add-on ziet van zijn/haar bestaande bedrijf.

De onderneming is met name interessant voor (startende) ondernemers die het leuk vinden om dit boho-merk (parttime) verder te ontwikkelen of bedrijven die de collecties van de onderneming willen toevoegen aan hun aanbod. Kennis van of affiniteit met (online) marketing, social media en/of sales zijn een pré.

De verkopende partij wil het bedrijf volledig (100%) verkopen, waarbij hij/zij het volledige bedrijf overdraagt aan de nieuwe eigenaar. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.


Afbeeldingen
Webshop gepersonaliseerde cadeaus/relatiegeschenken
Regio
West-Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000