05/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Ook interessant voor

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit robuuste installatiebedrijf bestaat ruim 30 jaar en opereert als specialist elektrische installaties en besturingssystemen in een niche. Zij vindt haar klanten voornamelijk in de zakelijke markt. Er is geen sprake van grote klantafhankelijkheid, de grootste klant vertegenwoordigt 12% van de omzet. De projecten worden voornamelijk op uurbasis gefactureerd.


Activiteiten van het bedrijf

De werknemers van dit bedrijf zijn met hun expertise en certificaten breed inzetbaar daar waar het draait om Electra. Het zwaartepunt van de activiteiten als specialist elektrische installaties en besturingssystemen bevind zich al wel enkele jaren in een zeer specifieke niche. 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een zeer goede naam verworven door zijn expertise en zijn servicegerichte cultuur. Het bedrijf investeert jaarlijks veel in kennis en opereert vanuit een goed georganiseerd pand van 2.000 m2 in Overijssel wat in eigendom is van de DGA. De onderneming beschikt over diverse certificeringen en accreditaties in het kader van de werkzaamheden. Het werknemersbestand biedt een mooie mix van senior krachten en jonge talenten. Het merendeel is MBO geschoold.


Overig

De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase. De DGA zoekt via verkoop aansluiting bij een grotere constellatie om zodoende verantwoord verder te kunnen groeien met de onderneming en verder te professionaliseren. Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

 


Afbeeldingen
E-Installatiebedrijf
Regio
Noord-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000