Profile number 105791

E-Installatiebedrijf

05/01/2023 Date added

Located in

Noord-Nederland

Also interesting for this region (s)

Oost-Nederland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

€ 500.000 - € 1.000.000

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

Dit robuuste installatiebedrijf bestaat ruim 30 jaar en opereert als specialist elektrische installaties en besturingssystemen in een niche. Zij vindt haar klanten voornamelijk in de zakelijke markt. Er is geen sprake van grote klantafhankelijkheid, de grootste klant vertegenwoordigt 12% van de omzet. De projecten worden voornamelijk op uurbasis gefactureerd.


Company activities

De werknemers van dit bedrijf zijn met hun expertise en certificaten breed inzetbaar daar waar het draait om Electra. Het zwaartepunt van de activiteiten als specialist elektrische installaties en besturingssystemen bevind zich al wel enkele jaren in een zeer specifieke niche. 


Unique selling points

Het bedrijf heeft een zeer goede naam verworven door zijn expertise en zijn servicegerichte cultuur. Het bedrijf investeert jaarlijks veel in kennis en opereert vanuit een goed georganiseerd pand van 2.000 m2 in Overijssel wat in eigendom is van de DGA. De onderneming beschikt over diverse certificeringen en accreditaties in het kader van de werkzaamheden. Het werknemersbestand biedt een mooie mix van senior krachten en jonge talenten. Het merendeel is MBO geschoold.


Other

De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase. De DGA zoekt via verkoop aansluiting bij een grotere constellatie om zodoende verantwoord verder te kunnen groeien met de onderneming en verder te professionaliseren. Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

 


Photos
E-Installatiebedrijf
Region
Noord-Nederland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000