Profiel nr. 105751

Een franchise- en licentiemogelijkheid voor op verhalen gebaseerde sneeuwparken

02/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Recreatie en entertainment

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van indoor sneeuwparken over de hele wereld, biedt nu een nieuw soort sneeuwpark: Een op verhalen gebaseerd sneeuwpark vol met urenlang plezier.

Dit is een ervaring als franchise en licentie mogelijkheid op een geografisch exclusieve basis voor permanente of verplaatsbare faciliteiten inclusief verhalen, thema attracties, operations handboek, merchandising, training, gebaseerd op een management overeenkomst of Joint Venture.

Het sneeuwpark is een "Plug and Play"-concept dat gemakkelijk kan worden geïmplementeerd in elk winkelcentrum of evenementenlocatie zonder de noodzaak van dure verbouwingen en koeling. De enige vereiste is een leeg gebouw of tijdelijk gebouw, met normale airconditioning en standaard nutsvoorzieningen.

Het sneeuwpark bevat alles wat een attractie nodig heeft, inclusief kaartverkoop, eten en drinken en een winkel met koopwaar. Het concept kan worden ontwikkeld voor elke grootte. Om u te inspireren heeft het team verschillende voorbeelden uitgewerkt: 600 m², 1200 m², 2400 m² en 5000 m².


Activiteiten van het bedrijf

Het park is gebaseerd op een nieuw ontwikkeld IP, dat grote franchise- en licentiemogelijkheden biedt. Dit IP toont een marmottenfamilie en hun andere dierenvrienden uit de Alpen die allerlei leuke avonturen beleven in het sneeuwpark.

Het IP is ontwikkeld door en eigendom van het bedrijf dat dit sneeuwparkconcept initieert en omvat al een eigen 4D-film, merchandisecatalogus, spelletjes en themaconcepten.

Door de bezoekers onder te dompelen in een verhalend Alpenwinterlandschap met berglandschappen, chaletgevels, besneeuwd rotswerk, terrassen en echte sneeuwval, creëert de bezoeker onvergetelijke herinneringen.

Het bedrijf heeft verschillende bedrijfsmodellen ontwikkeld voor de nieuwe sneeuwparken, voor verschillende delen van de wereld, wat resulteert in zeer interessante ROI-mogelijkheden met een terugverdientijd tussen 3 en 5 jaar.      


Onderscheidend vermogen

Er zijn 60+ mogelijke sneeuwattracties zoals ijsspelen en attracties voor alle leeftijdsgroepen op maat gemaakt voor elke locatie, afhankelijk van de marktomvang en de doelgroepen. In het eerste sneeuwpark dat binnenkort wordt geopend, zitten er zo'n 20, waaronder:

 • veel spelen in de sneeuw;
 • botsauto's op het ijs;
 • sneeuwscooter voor kinderen;
 • carrousel voor sneeuwtubing;
 • sneeuwgravers;
 • rechte en gebogen glijbanen;
 • synthetisch ijsklimmen;
 • klimmen en kruipen voor peuters
 • hoog touwenparcours;
 • schaats- en curlingbaan;
 • roterende glijdende schijf;
 • een ijsgrot; een 3D-theater
 • vertelhoek;
 • AR- en VR-spellen;
 • een educatieve rondleiding over de flora en fauna in de Alpen.

   


Overig

Benodigd kapitaal: € 3.000.000,-. 

Minimale ticketsize: € 100.000,-

Investeringsbehoefte: In totaal zal de investeringsbehoefte €8.250.000 - 9.000.000,- bedragen voor de eerste 4.500m2 turnkey locatie in Nederland. Dit zal worden gerealiseerd met een combinatie van bankleningen (naar schatting 60%) en equity investeerder (naar schatting 30-35%) en eigen inbreng (naar schatting 5-10%). Beoogde opening tussen eind 2023 en voorjaar 2024. Vereiste cashflow ca. 25% aan het begin van elk kwartaal. Dit betreft een bestaande locatie op huurbasis met bestaande vergunningen, infrastructuur, parkeerplaatsen en beschikbaarheid van energie, inclusief alle attracties, thematisering, installaties en systemen, alsmede projectmanagement en kosten voorafgaand aan de opening. Er zal een speciale exploitatiemaatschappij worden opgericht. 

Maandelijkse omzet: €100.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden: €5.000.000,-

Omzet (prognose) maanden 13 - 24: €7.500.000,-

Huidige maandelijkse uitgaven: €100.000,-

Aanvullende informatie: Er zijn door de ondernemer geen eerdere investeringen gedaan anders dan private middelen.


Een franchise- en licentiemogelijkheid voor op verhalen gebaseerde sneeuwparken
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000