Profiel nr. 105730

Keuken & Sanitair bedrijf (Zuidwest Brabant)

16/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Keuken, badkamerspeciaalzaak

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bedrijf:

  • Het bedrijf, met een sterke regionale functie, is een volwaardig Keuken & Badkamerbedrijf. De huidige directie heeft, bij gebrek aan opvolging, besloten om het goed draaiende bedrijf te verkopen. 

Activiteiten: 

  • Het bedrijf opereert met hun keuken & sanitair in het midden en hogere marktsegment. Het bedrijf begeleid het volledige traject van adviseren, inmeten, plaatsen, aansluiten tot afwerken. Hierbij wordt gewerkt met een eigen personeelsbezetting en een vaste groep ZZP’ers die graag voor het bedrijf werken.   

Klantenbestand & Orderportefeuille: 

  • Het klantenbestand is opgebouwd uit langdurig relaties en heeft een goede naamsbekendheid in dit segment in de regio. Het bedrijf heeft een goede order portefeuille voor 2023. 

Personeel: 

  • Het bedrijf heeft een loyaal, kwalitatief kundig, eigen personeelsbestand van ca. 6 personen recht evenredig verdeeld over de twee bedrijven. Er wordt goed voor het personeel gezorgd zoals een familiebedrijf betaamt. Verder wordt er in de uitvoering gewerkt met een vaste groep ZZP ers.

Activiteiten van het bedrijf

Locatie & Huisvesting: 

  • Het bedrijf is gelegen en hoofdzakelijk actief in Brabant aan een doorgaande snelweg. Het moderne pand (showroom en kantoor) heeft ca. 1.300m2 vloeroppervlak ( 900m2 begane grond en 400m2 op de verdieping) op een perceel van ca. 1.900m2 met eigen parkeerfaciliteiten. Er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden op dezelfde locatie. Het pand, eigendom van de Holding, kan gekocht of gehuurd worden.

Financials:

  • De omzet zal in 2022 net boven de 2,9 mio uitkomen. De EBITDA zal rond de € 350.000 uitkomen. De groei is mede gerealiseerd doordat recent de showroom voor het midden en hoge segment is vernieuwd.

Onderscheidend vermogen

Machines, Materieel, Inventaris en vervoermiddelen.

  • Het bedrijf heeft alle benodigde bedrijfs- als vervoersmiddelen beschikbaar om alle projecten zelf te kunnen uitvoeren. De MVA worden allemaal mee verkocht.
 

Overig

Profiel koper:

  • Het bedrijf is interessant voor een strategische partij of collega die wil uitbreiden in deze regio. Mogelijk een MBI kandidaat of ZZP er met voldoende eigen middelen. Kennis van de markt is een must. 

Informatiememorandum:

  • Bij verdere interesse zal, na overleg met de eigenaar, besloten worden of er een vervolgstap wordt gezet. Dit na ondertekening van een NDA.

Keuken & Sanitair bedrijf (Zuidwest Brabant)
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.