Profile number 105730

Keuken & Sanitair Showroom

16/06/2023 Date added

Located in

Noord-Brabant

General information

Sector

Retail non-food

Type of company

Kitchen, sanitary

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

Bedrijf;
Het bedrijf, met een sterke regionale functie, is een volwaardig Keuken & Badkamerbedrijf. De huidige directie heeft, bij gebrek aan opvolging, besloten om het goed draaiende bedrijf te verkopen. 

Activiteiten;
Het bedrijf opereert met hun keuken & sanitair in het midden en hogere marktsegment.     

Klantenbestand & Orderportefeuille;
Het klantenbestand is opgebouwd uit langdurig relaties en heeft een goede naamsbekendheid in dit segment in de regio. Het bedrijf heeft inmiddels een goede order portefeuille voor 2023.    

Personeel;
Het bedrijf heeft een loyaal, kwalitatief kundig, personeelsbestand van 3 verkopers. Er wordt goed voor het personeel gezorgd zoals een familiebedrijf betaamt.


Company activities

Locatie & Huisvesting;
Het bedrijf is gelegen en hoofdzakelijk actief in Brabant aan een doorgaande snelweg. Het moderne pand (showroom en kantoor) heeft ca. 1.300m2 vloeroppervlak ( 900m2 begane grond en 400m2 op de verdieping) op een perceel van ca. 1.900m2 met eigen parkeerfaciliteiten. Er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden op dezelfde locatie. Het pand, eigendom van de Holding, kan gekocht of  gehuurd worden. 

Financials;
De omzet zal in 2022 bijna 2 miljoen euro bedragen. De genormaliseerde EBITDA zal tussen de 200.000 en 300.000 euro uitkomen in 2022. De groei is mede gerealiseerd doordat recent de showroom voor het midden en hoge segment  is vernieuwd.


Unique selling points

Montage;
Het bedrijf heeft een intense samenwerking met een ander keukenmontage bedrijf. Dit is het montagebedrijf die alle werkzaamheden bij de klant uitvoert. Dit bedrijf wordt separaat verkocht maar hierbij zal een samenwerkingsovereenkomst zijn verbonden. Dit om de continuïteit van beide bedrijven te borgen. Dit is ingegeven door het feit dat klanten, uit dit segment, het zeer waarderen dat er Turn-Key wordt gewerkt. Kopen, leveren en vervangen van hun keuken, inclusief alle (verbouwing) werkzaamheden.  


Other

Profiel koper;
Het bedrijf is interessant voor een strategische partij of collega die wil uitbreiden in deze regio. Mogelijk een MBI kandidaat of ZZP er met voldoende eigen middelen. Kennis van de markt is een must. 

Informatiememorandum;
Bij verdere interesse zal, na overleg met de eigenaar, besloten worden of er een vervolgstap wordt gezet. Dit na ondertekening van een NDA.


Keuken & Sanitair Showroom
Region
Noord-Brabant
Sector
Retail non-food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed