Profiel nr. 104985

Zonnestroombedrijf met uitstekende reputatie

14/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is gevestigd in Zuidwest Nederland, voornamelijk actief in de omgeving van Den Haag/Rotterdam. De huidige eigenaar heeft de onderneming 8 jaar geleden opgericht. Affiniteit met de commerciële, technische en de duurzame aspecten van zonnepanelen waren de motivatoren om een bedrijf in zonnestroomsystemen te beginnen. Tot medio 2019 installeerde hij de zonnestroomsystemen gedeeltelijk zelf. Als gevolg van de sterke aanhoudende groei (jaarlijks 25%) worden de installatiewerkzaamheden sinds eind 2019 uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf. 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming adviseert over zonnestroomsystemen (zonnepanelen) en verzorgt de installatie hiervan. De klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit eigenaren van woningen (particuliere markt). Er wordt uitsluitend gewerkt met A-merken die al jaren bestaan en in het bezit zijn van de benodigde certificaten en een goede reputatie genieten. 


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich in de markt door het hoge kwaliteitsniveau van haar producten in combinatie met de persoonlijke en professionele benadering van haar klanten. Dit blijkt ook uit de vele positieve recensies die klanten achterlaten op de eigen website en bijvoorbeeld Google.  De huidige eigenaar verzorgt het gehele proces van advisering, inkoop, planning, de after sales en de administratieve taken. De onderneming heeft een goed verzorgde website in eigen beheer. De installatiewerkzaamheden worden op dit moment uitbesteed. Behalve de DGA is er geen personeel in dienst.


Overig

Het betreft een Besloten Vennootschap en het gehele aandelenpakket is te koop. De onderneming wordt te koop aangeboden omdat het bedrijf haar groeiplafond heeft bereikt. Het huidige aantal installaties is het maximum voor het bedrijf in zijn huidige vorm. 

De onderneming is dan ook klaar voor de volgende fase; aanpassing van het verdienmodel en personele uitbreiding om de verdere groei van omzet en de bedrijfsresultaten te gaan realiseren. De huidige DGA is meer een type starter/pionier/bouwer en heeft niet de ambitie om deze verdere groei zelf te gaan realiseren/begeleiden. Dit zou betekenen dat hij medewerkers in dienst moet nemen (verkoop en montage) waardoor hij er meer managementtaken bij krijgt. Hierdoor verandert sterk zijn eigen rol en dit sluit niet aan bij zijn persoonlijkheid en ambitie.

 Het is de wens van de DGA om zelf (minimaal een jaar) na verkoop aan te blijven voor kennisoverdracht en om een bijdrage te leveren aan de verdere groei van de onderneming. (Dit kan contractueel vastgelegd worden).De onderneming wordt “cash and debtfree" opgeleverd.


Zonnestroombedrijf met uitstekende reputatie
Regio
Zuid-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.