Profile number 104985

Zonnestroombedrijf met uitstekende reputatie

14/07/2022 Date added

Located in

Zuid-Holland

General information

Sector

Construction

Type of company

Installation company

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De onderneming is gevestigd in Zuidwest Nederland, voornamelijk actief in de omgeving van Den Haag/Rotterdam. De huidige eigenaar heeft de onderneming 8 jaar geleden opgericht. Affiniteit met de commerciële, technische en de duurzame aspecten van zonnepanelen waren de motivatoren om een bedrijf in zonnestroomsystemen te beginnen. Tot medio 2019 installeerde hij de zonnestroomsystemen gedeeltelijk zelf. Als gevolg van de sterke aanhoudende groei (jaarlijks 25%) worden de installatiewerkzaamheden sinds eind 2019 uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf. 


Company activities

De onderneming adviseert over zonnestroomsystemen (zonnepanelen) en verzorgt de installatie hiervan. De klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit eigenaren van woningen (particuliere markt). Er wordt uitsluitend gewerkt met A-merken die al jaren bestaan en in het bezit zijn van de benodigde certificaten en een goede reputatie genieten. 


Unique selling points

De onderneming onderscheidt zich in de markt door het hoge kwaliteitsniveau van haar producten in combinatie met de persoonlijke en professionele benadering van haar klanten. Dit blijkt ook uit de vele positieve recensies die klanten achterlaten op de eigen website en bijvoorbeeld Google.  De huidige eigenaar verzorgt het gehele proces van advisering, inkoop, planning, de after sales en de administratieve taken. De onderneming heeft een goed verzorgde website in eigen beheer. De installatiewerkzaamheden worden op dit moment uitbesteed. Behalve de DGA is er geen personeel in dienst.


Other

Het betreft een Besloten Vennootschap en het gehele aandelenpakket is te koop. De onderneming wordt te koop aangeboden omdat het bedrijf haar groeiplafond heeft bereikt. Het huidige aantal installaties is het maximum voor het bedrijf in zijn huidige vorm. 

De onderneming is dan ook klaar voor de volgende fase; aanpassing van het verdienmodel en personele uitbreiding om de verdere groei van omzet en de bedrijfsresultaten te gaan realiseren. De huidige DGA is meer een type starter/pionier/bouwer en heeft niet de ambitie om deze verdere groei zelf te gaan realiseren/begeleiden. Dit zou betekenen dat hij medewerkers in dienst moet nemen (verkoop en montage) waardoor hij er meer managementtaken bij krijgt. Hierdoor verandert sterk zijn eigen rol en dit sluit niet aan bij zijn persoonlijkheid en ambitie.

 Het is de wens van de DGA om zelf (minimaal een jaar) na verkoop aan te blijven voor kennisoverdracht en om een bijdrage te leveren aan de verdere groei van de onderneming. (Dit kan contractueel vastgelegd worden).De onderneming wordt “cash and debtfree" opgeleverd.


Zonnestroombedrijf met uitstekende reputatie
Region
Zuid-Holland
Sector
Construction
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
0 - 100.000