Profiel nr. 104373

Onderneming gespecialiseerd in persluchtinstallaties

20/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Ook interessant voor

  • Friesland
  • Groningen

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Electrotechnische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een service georiënteerde onderneming actief in de verkoop, verhuur, lease en onderhoud van mobiele persluchtinstallaties. De onderneming levert compressors, drogers, filters, leidingwerk en overige toebehoren. Deze werkzaamheden zijn inclusief onderhoud, zowel incidenteel als periodiek.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming kent haar specialiteit op gebied van het leveren, onderhouden en repareren van mobiele persluchtinstallaties, het aanleggen van perslucht leidingen en tevens ook het adviseren omtrent de toepassingsmogelijkheden van persluchtinstallaties.


Onderscheidend vermogen

De onderneming kent verschillende unique value propositions op het vlak van duurzaamheid, klantrelaties, prijs-kwaliteitverhouding en leveranciers:

  • De onderneming heeft zeer brede en toenemende toepassingen voor persluchtinstallaties
  • Een omvangrijke trackercord en zeer trouw klantbestand van circa 50 klanten en reflecteert daarmee hun lage risicoprofiel
  • Klanten van de onderneming waarderen de snelle en directe communicatie van de onderneming, de snelle service en de hoge mate van flexibiliteit
  • De onderneming werkt met betrouwbare leveranciers die naar verwachting de groei in aanvragen op termijn goed aankunnen
  • De onderneming heeft korte lijnen met een nabij gevestigde machinefabriek, waarmee het een efficiënt proces heeft en korte doorlooptijden.

Het onderscheidend vermogen  geeft een unieke marktpositie voor deze onderneming.


Overig

De onderneming voorziet veel kansen op de huidige markt in de (nabije) toekomst. Er zijn reeds meer aanvragen dan de huidige ondernemer in de huidige bezetting kan verwerken. Verder is er een sterke groei in project aanvragen van nieuwe klanten, wat een veelbelovend groeiperspectief biedt. Ook wordt er sterke groei verwacht in relatie tot de energietransitie ontwikkelingen.

De eigenaar wil de onderneming overdragen aan een brachegenoot of aan een ervaren en ambitieuze MBI-ondernemer die het bestaande groeipotentieel wil benutten.


Onderneming gespecialiseerd in persluchtinstallaties
Regio
Drenthe
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.