Profile number 104373

Onderneming gespecialiseerd in persluchtinstallaties

20/09/2022 Date added

Located in

Drenthe

Also interesting for this region (s)

  • Friesland
  • Groningen

General information

Sector

Engineering

Type of company

Electric and electronics

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 100.000 - € 250.000


Company history/background

De onderneming is een service georiënteerde onderneming actief in de verkoop, verhuur, lease en onderhoud van mobiele persluchtinstallaties. De onderneming levert compressors, drogers, filters, leidingwerk en overige toebehoren. Deze werkzaamheden zijn inclusief onderhoud, zowel incidenteel als periodiek.


Company activities

De onderneming kent haar specialiteit op gebied van het leveren, onderhouden en repareren van mobiele persluchtinstallaties, het aanleggen van perslucht leidingen en tevens ook het adviseren omtrent de toepassingsmogelijkheden van persluchtinstallaties.


Unique selling points

De onderneming kent verschillende unique value propositions op het vlak van duurzaamheid, klantrelaties, prijs-kwaliteitverhouding en leveranciers:

  • De onderneming heeft zeer brede en toenemende toepassingen voor persluchtinstallaties
  • Een omvangrijke trackercord en zeer trouw klantbestand van circa 50 klanten en reflecteert daarmee hun lage risicoprofiel
  • Klanten van de onderneming waarderen de snelle en directe communicatie van de onderneming, de snelle service en de hoge mate van flexibiliteit
  • De onderneming werkt met betrouwbare leveranciers die naar verwachting de groei in aanvragen op termijn goed aankunnen
  • De onderneming heeft korte lijnen met een nabij gevestigde machinefabriek, waarmee het een efficiënt proces heeft en korte doorlooptijden.

Het onderscheidend vermogen  geeft een unieke marktpositie voor deze onderneming.


Other

De onderneming voorziet veel kansen op de huidige markt in de (nabije) toekomst. Er zijn reeds meer aanvragen dan de huidige ondernemer in de huidige bezetting kan verwerken. Verder is er een sterke groei in project aanvragen van nieuwe klanten, wat een veelbelovend groeiperspectief biedt. Ook wordt er sterke groei verwacht in relatie tot de energietransitie ontwikkelingen.

De eigenaar wil de onderneming overdragen aan een brachegenoot of aan een ervaren en ambitieuze MBI-ondernemer die het bestaande groeipotentieel wil benutten.


Onderneming gespecialiseerd in persluchtinstallaties
Region
Drenthe
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed