Profiel nr. 102205

Baanbrekende technologische innovatie binnen de professionele verf- en coatingindustrie

29/06/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Chemische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever, een innovatieve startup bestaat uit een team professoren en heeft als missie om met nanotechnologie een nieuwe generatie coating te ontwikkelen en te produceren. De kwaliteit en de kosteneffectiviteit van metaal-, hout- en kunststof coatingsystemen en zelfreinigende coating voor zonnepanelen biedt een unieke oplossing voor een verscheidenheid aan sectoren.

Deze innovatie in de coatingindustrie kan plaatsvinden in alle stadia van de waardeketen, van de identificatie van nieuwe slimme grondstoffen tot vooruitgang in verwerkingstechnologieën. Een volgende stap in het innovatieproces wordt mogelijk gemaakt door de komst van nieuwe manieren om de toegevoegde waarde van coating te vergroten, de toepassing en economische waarde ervan te verbeteren en het verbruik te optimaliseren.


Activiteiten van het bedrijf

De verf- en coatingsindustrie wordt onderverdeeld in drie markten: architecturale, industriële en speciale coatings. Architecturale coating is het grootste segment, gevolgd door industriële coatings en coatings voor speciale doeleinden. Het segment industriële coatings werd aangedreven door een stijging van de industriële productie en de automobielsector. In de prijsgedreven markt zijn de nieuwe coatingproducten gamechanger omdat het betere technische prestaties biedt voor de helft van de kostprijs ten opzichte van andere oplossingen.


Onderscheidend vermogen

Revenue 

De nettowinstverwachting, na belastingen, vanaf de start van het boekjaar kunnen we als volgt weergeven: 

boekjaar / omzetprognose / netto-winst / % v/d omzet

  • 2020/21  /  € 900.000  /  € 179.611  / 20%
  • 2021/22  /  € 1.800.000  /  € 456.934  / 25%
  • 2022/23  /  € 5.400.000  /  € 1.731.061  / 32%
  • 2023/24  /  € 9.000.000  /  € 3.055.575 / 34%                                                                                           

Overig

Gevraagde investering 

Er is door opdrachtgever reeds geïnvesteerd in de ontwikkeling, een deel van het inventaris en de benodigde vergunningen. Ook liggen de eerste opdrachtbevestigingen en intentieverklaringen van verschillende internationale overheden voor productlevering klaar en is er een bedrijfsruimte aangehuurd. Ten behoeve van het inventaris, grondstoffen, verpakkingsmateriaal, enkele keurmerken en werkkapitaal is een extra kapitaalinjectie nodig ter grootte van totaal € 750.000,00. De terugbetaling kan binnen twee jaar plaatsvinden. Participatie is bespreekbaar. Een uitgebreid businessplan en een financiële analyse is beschikbaar na een kennismaking en een getekende geheimhoudingsverklaring. 

 

Extra optie

Wij onderzoeken op dit moment of deze startup kan aanhaken op een bestaande over te nemen fabriek. Wanneer wij goede aansluiting vinden kan een aanzienlijk voordeel worden geboekt. De totale investering (bestaande fabriek+onroerend goed+startup) zal dan ca. € 2.400.000,00 bedragen. Zie hiervoor profielnr.102204.

 

Heeft u interesse? 

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier, wij reageren zo spoedig mogelijk.


Baanbrekende technologische innovatie binnen de professionele verf- en coatingindustrie
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.