Profiel nr. 102115

Grootste vergelijkingsplatform van dierenartspraktijken in Nederland

16/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMa) in 1998 de tariefsadviezen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) heeft verboden, zijn de dierenartsprijzen vrij. De ene dierenarts heeft misschien meer ervaring of zit op een aantrekkelijkere locatie, de prijzen kunnen variëren aan de hand van dit soort variabelen. Dit betekent echter niet dat een dure dierenarts per sé beter is dan een goedkopere dierenarts. Ons vergelijkingsplatform maakt prijzen en beoordelingen van dierenartsen inzichtelijk. Daarmee zorgen wij ervoor dat meer baasjes met hun huisdier naar de dierenarts kunnen en willen. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan de transparantie in deze markt.

  • Organische bezoekers: 20k+ p/maand
  • 1300 Nederlandse dierenartsen in kaart (95% dekking)
  • Aanhoudende gestage organische groei van bezoekers
  • Makkelijk te onderhouden en goed beveiligde website inclusief CMS

Activiteiten van het bedrijf

Het platform is in 2017 door 6 ondernemers - afkomstig uit de ICT- en marketingsector - opgericht. Het idee voor het platform werd uit persoonlijke frustratie over het gebrek aan transparantie in de dierenartsenmarkt geboren. Vanaf het begin af aan hebben wij als doel gehad om het platform makkelijk te kunnen onderhouden. Dit heeft geresulteerd in een schaalbaar en goed beveiligd platform inclusief gebruiksvriendelijke CMS, zo kunnen dierenartspraktijken bijvoorbeeld zelf hun gegevens aanpassen. Daarnaast hebben wij weinig vaste kosten (bijvoorbeeld geen vast kantoor).  


Onderscheidend vermogen

Momenteel doen wij geen marketingactiviteiten. Dit resulteert momenteel in 20k+ unieke bezoekers per maand. Uit tests uit het verleden komt naar voren dat een zeer geringe investering in marketing al tot enorme pieken in bezoekers kan leiden. Er liggen daarnaast grote kansen voor samenwerkingen met adverteerders welke gericht huisdierenbezitters willen targeten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een honden-, katten- of konijnen bezitter apart te targeten.


Overig

De website wordt verkocht omdat de huidige eigenaren op zoek zijn naar iemand die de volgende stap kan maken in de groei van het platform. Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een partij welke het bedrijf in z'n totaliteit over wilt nemen. Een gedeeltelijke overname van de aandelen is ook bespreekbaar. Een geschikte koper zou synergievoordelen kunnen halen wanneer deze ook in de huisdierenwereld thuis is en bijvoorbeeld zijn naamsbekendheid uit wil breiden.   


Afbeeldingen
Grootste vergelijkingsplatform van dierenartspraktijken in Nederland
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.