Profile number 102115

Grootste vergelijkingsplatform van dierenartspraktijken in Nederland

16/10/2020 Date added

Located in

The Netherlands

General information

Sector

IT service

Type of company

Website

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 0 - € 100.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Sinds de Nederlandse Mededingings Authoriteit (NMa) in 1998 de tariefsadviezen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) heeft verboden, zijn de dierenartsprijzen vrij. De ene dierenarts heeft misschien meer ervaring of zit op een aantrekkelijkere locatie en de prijzen kunnen variëren aan de hand van dit soort variabelen. Dit betekent echter niet dat een dure dierenarts per sé beter is dan een goedkopere dierenarts.

Ons vergelijkingsplatform maakt prijzen en beoordelingen van dierenartsen inzichtelijk. Daarmee zorgen wij ervoor dat meer baasjes met hun huisdier naar de dierenarts kunnen en willen op deze manier een bijdrage leveren aan de transparantie in deze markt.

  • Organische bezoekers: 20k+ p/maand
  • 1300 Nederlandse dierenartsen in kaart (95% dekking)
  • Aanhoudende gestage organische groei van bezoekers
  • Makkelijk te onderhouden beveiligde website inclusief CMS

Company activities

Wij hebben het bedrijf in 2017 met 6 ondernemers uit de ICT en marketing wereld opgericht. Het idee is geboren uit persoonlijke frustratie over het gebrek aan transparantie in de dierenartsenmarkt. 

Ons platform is erg makkelijk te onderhouden beveiligde website inclusief een gebruiksvriendelijke CMS. Zo kunnen dierenartspraktijken zelf hun gegevens aanpassen. Daarnaast hebben wij weinig vaste kosten, bijvoorbeeld geen vast kantoor.  


Unique selling points

Momenteel doen wij geen marketingactiviteiten. Dit resulteert al in 20k+ unieke bezoekers per maand. Uit tests uit het verleden komt naar voren dat een zeer geringe investering in marketing al tot enorme pieken in bezoekers kan leiden.

Er liggen daarnaast grote kansen voor samenwerkingen met adverteerders welke gericht huisdierenbezitters willen targeten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een hond, kat of konijnen bezitter apart te targeten.


Other

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een partij welke het bedrijf in z'n totaliteit over wilt nemen. Een gedeelte overname van de aandelen is ook altijd bespreekbaar.

Een geschikte koper zou bijvoorbeeld synergievoordelen kunnen halen wanneer deze ook in de huisdierenwereld thuis is en bijvoorbeeld zijn naamsbekendheid uit wilt breiden. 


Photos
Grootste vergelijkingsplatform van dierenartspraktijken in Nederland
Region
The Netherlands
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.