Profiel nr. 101778

Producent van geautomatiseerde voerstations voor de varkenshouderij

24/07/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

20 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf een eigen voerstation. Dat werd in die tijd verkocht met reeds op de markt bestaande besturing. In 2016 bracht het bedrijf een voerstation op de markt met eigen elektronica en besturing.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf produceert en installeert voerstations in de varkenshouderij. Voor de automatisering beschikt het bedrijf over een zelfontwikkeld uniek besturingssysteem voor groepshuisvesting in de varkenshouderij. In bijzonder groepshuisvesting voor dragende zeugen in zowel stabiele als dynamische groepen en met automatisch voeren in de kraam- en dekstallen. Klanten zijn Nederlandse varkenshouderijen, maar het bedrijf heeft ook klanten in Duitsland en Frankrijk.


Onderscheidend vermogen

Er is naast dit bedrijf in Nederland geen ander bedrijf dat zich uitsluitend concentreert op eigen voerstations met eigen besturing voor varkenshouderijen. Bovendien is het besturingssysteem uniek qua communicatie via ethernet met een snelheid van 0,02 mseconde en qua aantal voerstations dat te koppelen is.


Overig

Kopers kunnen partijen zijn die een strategisch belang hebben bij de overname van de activiteiten van het bedrijf. Vooral bedrijven die beschikken over een internationaal verkoopnetwerk op het vlak van voersystemen in de veehouderij, maar niet beschikken over een eigen besturingssysteem kunnen door de overname een substantieel strategisch voordeel bemachtiging op concurrenten die dat niet hebben. 

 


Producent van geautomatiseerde voerstations voor de varkenshouderij
Regio
Midden-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.