Profiel nr. 101316

Dienstverlener in koel-, klimaat-, warmte- en ventilatie systemen

31/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om uw aandacht te vestigen op de mogelijkheid tot het verwerven van een buitengewoon winstgevende onderneming. Het gaat om een servicebedrijf voor koel-, klimaat-, warmte- en ventilatie systemen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf

Dit florerende servicebedrijf heeft de markt van koel- klimaat- en ventillatie installaties in een straal van ca. 100 km met succes gedomineerd. Binnen 20 jaar heeft de onderneming zich in de dienstverrichting voor de levensmiddelensector gespecialiseerd. In talrijke levensmiddelbedrijven (overwegend supermarktketens) heeft men koel- en ventilatiesystemen geïnstalleerd waardoor het bedrijf op de locale markt een goede reputatie geeft gekregen. De onderneming specialiseert zich hedendaags op de installatie en montage van koel- en vriessystemen, airconditioning, warmtepompen en industriële bevochtiging.

 

Het bedrijf is gelegen in het centrum van Zuidelijk Polen en heeft een perceel van ca. 5000 m2 waarop zich een nieuwe montage- en productiehal (2012) bevindt. Het vastgoed bestaat een montagehal, modern afgewerkte kantoren en sociale ruimtes voor de monteurs en is in volle eigendom van de onderneming. Het perceel biedt nog ruimte voor uitbreiding. 

 

In het bedrijf werken 36 loyale en deskundige werknemers, waarvan het overgrote deel als monteur.


Onderscheidend vermogen

De markt/de mogelijkheid

De locatie van de onderneming is gelegen in een dichtbevolkte regio van het land maakt een aanzienlijke uitbreiding in de bestaande markt mogelijk. Het gebouw is groot genoeg voor veel meer serviceteams. De uitbreiding van de installatiediensten om de verwarming zal een nieuwe lucratieve markt openen zonder veel extra inzet op te eisen. 

 

Het bedrijf heeft een constante financieel positieve positie, met een goede cashflow en een strakke crediteuren-debiteuren lijst. Omzetten en winstmarges groeien gestaag jaar op jaar. Er is een significant potentieel op verdere groei aanwezig. De huidige eigenaren zoeken naar kopers voor een volledige overname van exploitatie en vastgoed.


Overig

Vraagprijs

De overnamesom van de onderneming bedraagt € 1,8 mio. K.K.


Dienstverlener in koel-, klimaat-, warmte- en ventilatie systemen
Regio
Europa
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.