Specialisten in jouw regio

Schets Advocatuur

Bosscheweg 46
5056 KC Berkel-Enschot

Telefoon
+31 13 53 31 752

Schets Advocatuur: juridisch advies bij bedrijfsovername en participatie
 
Schets Advocatuur staat voor gespecialiseerde juridische hulp. 100% cliëntgericht. Het vraagstuk van de cliënt oplossen. Meedenken. Kennis aanvullen waar die ontbreekt. Toegevoegde waarde leveren. 100% inzet. Advocatuur PLUS dus.

Cliënten bevestigen deze toegevoegde waarde en komen terug. Schets Advocatuur: een vertrouwd juridisch adviseur.
 
Waarbij helpt Schets Advocatuur?
 
 • Bedrijfsovername en participeren in andere bedrijven
  Het juridisch begeleiden van het verkoop – of kooptraject bij bedrijfsovername en het maken van de benodigde contracten. Het juridisch begeleiden van participaties in andere bedrijven en het maken van de benodigde contracten.
   
 • Vennootschapsrecht
  Het behandelen van aandeelhoudersgeschillen, het opstellen en beoordelen van aandeelhoudersovereenkomsten, bestuurdersaansprakelijkheid, advies rechtsvormen, ontbinding van rechtspersonen.
   
 • Huurrecht bedrijfsruimte
  Het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten, indeplaatsstelling huurder.
Voor meer informatie over deze werkgebieden, zie www.schetsadvocatuur.nl

Wie helpt Schets Advocatuur?
Schets Advocatuur verleent gespecialiseerde juridische hulp aan ondernemingen, aan ondernemers, aan overheden en aan andere organisaties.
 
Voorbeelden bedrijfsovername – en participatie contracten
Voorbeelden van bedrijfsovername – en participatie contracten waarbij we u graag van dienst zijn:
 • Geheimhoudingsovereenkomst (of Non Disclosure Agreement)
 • Intentieverklaring (of Letter of Intent)
 • (Ver)koopovereenkomst activa/passiva
 • (Ver)koopovereenkomst aandelen BV
 • Participatieovereenkomst / aandeelhoudersovereenkomst
 • Overeenkomst van geldlening
 • Overeenkomst van verpanding en andere zekerheden
 • Managementovereenkomst etc.
   
We verrichten of begeleiden ook juridische due diligence onderzoeken bij bedrijfsovername of participatie, behandelen vastgelopen trajecten bij koop of verkoop van bedrijven, adviseren hierover aan de cliënten, vorderen nakoming van overeenkomsten en behandelen schadeclaims verband houdende met bedrijfsovername of participatie.
 
Bovenstaande opsomming is verre van volledig. Bel of mail Schets Advocatuur vrijblijvend via telefoonnummer 013-5331752 of 06-57644156. Email: info@schetsadvocatuur.nl
 
Lidmaatschap specialistenverenigingen: DCFA en BOBB
Enno Schets is lid van De Dutch Corporate Finance Association (DCFA). De DCFA is een landelijke vereniging voor financiële professionals en stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers, met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme. Zie voor meer informatie over de DCFA: http://www.dcfa.nl/
 
Enno Schets is tevens geassocieerd lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB). De BOBB is een beroepsorganisatie van adviseurs op het terrein van het begeleiden van koop en verkoop van ondernemingen. De leden van de BOBB delen kennis en ervaring over het bedrijfsovernameproces. Zie voor meer informatie over de BOBB: https://www.bobb.nl/

Kennis van- en ervaring met bedrijfsovername en participatie
Enno Schets houdt zich dagelijks bezig met de juridische begeleiding van bedrijfsovernames, participaties, het opstellen of beoordelen van andere commerciële overeenkomsten en juridische procedures hierover.

Met inmiddels meer dan 110 transacties op het terrein van bedrijfsovername en participatie is ruime ervaring en kennis aanwezig.

Mr. Enno Schets
Advocaat
Schets Advocatuur
013 - 533 17 52
06 – 576 44 156
www.schetsadvocatuur.nl